Най-неправдоподобните трансфери в историята

Как английски средняци привличат европейски и световни знаменитости

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 14 Авг 2015
0
42396
Getty Images

Някои трансфери изглеждат шокиращо неправдоподобни и карат феновете да си задават въпроси от типа на „Че за какво им е такава звезда?“ или „Как така се е навил да играе за тези слабаци?“.

След като Стоук привлече Джердан Шакири, ESPN пусна класация на десетте най-изненадващи трансфера в историята.

Атилио Ломбардо в Кристъл Палас

През 1997 г. около италианските футболисти в Англия витаеше някаква мистика. Първият представител на Апенините, играл на Острова, бе Андреа Силенци, преминал в Нотингам през 1995. Но колкото по-малко си спомняме за престоя му във Форест, толкова по-добре.

Затова доста хора останаха смаяни, когато блестящото и крещящо плешиво крило Ломбардо, прочул се с изявите си в Сампдория и Ювентус, пристигна в югоизточен Лондон, за да подпише с Кристъл Палас.

„Знам, че никой не може да повярва, че ще играя в Палас“, коментира самият той след трансфера. „Истината е, че искам да бъда титуляр. Наясно съм, че това не е най-добрият отбор в Англия, но очаквам едно забавно приключение.“

Така и беше – в началото, преди италианецът необяснимо да бъде назначен за играещ мениджър, а Кристъл Палас да изпадне.
Първоначално Ломбардо остана при „Орлите“ и във втория ешелон, преди да премине в Лацио през януари 1999.

Джордж Уеа в Манчестър Сити

Навремето шефовете на Манчестър Сити управляваха „нестандартно и творчески“ футболния клуб, което се изразяваше във вземането на купища спорни решения.

Едно от тях беше подписването на двегодишен договор с 34-годишния Уеа, някогашния футболист №1 в света, срещу 25 000 паунда седмично. Днес тези пари изглеждат жълти стотинки, но за завърналия се в елита през 2000 г. Сити това си беше сериозна инвестиция.

„Нямаме готовност да обсъждаме сделката, но ако не рискуваш и не влагаш пари, няма как да печелиш“, обясни навремето изпълнителният шеф на клуба.

За съжаление нещата не се развиха по план. След 10 седмици, един гол в първенството и едно ръкостискане на стойност 500 000 паунда, Уеа беше освободен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията