Черно море срещу логиката и стари познати

Динамо е в отлична форма, а и натрупа сериозен опит в Европа

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 16 Юли 2015
0
336
Lap.bg

Черно море стартира европейската си епопея в Разград днес от 20 ч, като приема Динамо (Минск) в първи мач от II квалификация на Лига Европа. Носителите на купата на България нямаха време за опиянение след култовия финал срещу Левски, защото напуснаха доста основни играчи, а сериозна селекция  нямаше.

Има и още фактори, които карат букмейкърите да сочат гостите за фаворит. Черно море не може да играе на свой терен, а в Разград въпреки отличните условия... не си е у дома. Гостите ще се възползват максимално от този фактор, тъй като на „Тича” едва ли щяха да се чувстват комфортно.

Динамо е опасен отбор. Във форма е – първенството на Беларус върви вече 14 кръга, а в последните пет от тях тимът от Минск победи. И е вече втори, преследвайки БАТЕ, също добре познат у нас, и то не с приятни спомени.

Треньорът на Черно море Никола Спасов бе начело на отбора и при последното европейско участие, опит има, знания – също. Въпросът е дали има достатъчно кадрови ресурс, за да направи първа крачка. Защото тя минава през солиден резултат днес в Разград, като запазването на „суха мрежа” изглежда задължително.

В атака „Морето” може да е интересен с Райков на крилото, Бижев в центъра на нападението, познатият на Левски атакуващ външен бек-халф Курьор... Няма да го има Бакари, контузен нелепо в последната контрола на отбора.

Насреща е опитен тим, който миналата есен победи Фиорентина навън в груповата фаза на Лига Европа. Динамо запази състава си, като привлече преди сезона и нападателя от Черна гора Фатос Бечирай, титуляр за националния му тим в европейските квалификации. Той е голмайстор на беларусите в първенството с 8 попадения в 14 кръга.

Треньор на гостите е Вук Рашович, познаващ отлично България от престоя си в Славия като футболист. Сърбинът стана шампион с Партизан преди 2 години като наставник, когато Лудогорец елиминира „гробарите” на прага на Шампионската лига.

В състава на Динамо личи името на Удоджи, който прие българското Митко Георгиев, когато играеше в ЦСКА. Нигериецът обаче невинаги е титуляр.

Мачът е от 20 ч и ще върви директно по Диема. Коефициентите са около 2,75 за победа на българите срещу 2,37 за Динамо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията