Най-великите нападатели във Висшата лига

Къде е Робин ван Перси?

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 14 Юли 2015
0
1499
GETTY IMAGES

След десетилетие, в което взривяваше стадионите на Острова, Робин ван Перси прие предизвикателството на Турция и местния гранд Фенербахче.

Холандецът съвсем заслужено си изгради репутацията на един от най-добрите нападатели във Висшата лига, а головете му носеха успехи на Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Той наниза общо 144 попадения, а през сезон 2012/13 бе човекът-оркестър при спечелването на титлата от "червените дяволи".

Но Премиършип познава още много велики нападатели и голмайстори.

Ето и челната десетка:

10. Рууд ван Нистелрой

Преди Ван Перси да заблести на "Олд Трафорд", феновете на отбора пееха името на друг холандец. Рууд ван Нистелрой отбеляза 36 гола в дебютния си сезон, а общо записа на сметката си 150 в 219 срещи.

9. Дидие Дрогба

Дрогба остава като един от най-големите нападатели в новата история на Челси. Котдивоарецът се превърна в абсолютен любимец на феновете с приноса си за титлите през 2004, 2005 и 2010. Дрогба наниза 164 гола за лондончани.

8. Робин ван Перси

Ето го и човекът, който остави трайна следа на Острова. Балансът му и завършващите му умения бяха характеристиките, които го превърнаха в суперзвезда.

7. Майкъл Оуен

Оуен можеше да е много по-напред в този списък, но след страхотния старт на кариерата му, контузии тормозеха нападателя. Заедно с Роби Фаулър бяха оформили атомно нападение на Ливърпул.

6. Уейн Рууни

Единственият в списъка, който продължава да играе. Той блесна още като тийнейджър в Евертън, след което премина в Юнайтед и оправда всяко пени от многомилионния си трансфер. Много и зрелищни голове - това е Уаза.

5. Денис Бергкамп

Много елегантен и пълнещ окото футболист. Невероятен играч, който остава завинаги в сърцата на феновете на Арсенал.

4. Анди Коул

Беше време, когато Анди Коул надскачаше съперниците с няколко глави, за да бележи зрелищни попадения. Може ли да се забрави тандемът му с Дуайт Йорк в Юнайтед?

3. Ерик Кантона

Кантона е един от малкото, които наистина заслужават етикета "гений". С привличането на французина започна и истинската доминация на Манчестър Юнайтед в Премиършип. Сър АЛекс градеше отбора си около французина и това му донесе успех.

2. Тиери Анри

Велик нападател! Той можеше да слаломира между противниковите отбрани и да бележи ефектно. Притежаваше невероятно въображение и поглед върху играта.

1. Алън Шиърър

Не е изненада, нали? Шиърър устоя на офертата на Манчестър Юнайтед и остана да бележи гол след гол за любичия си Нюкасъл. Наниза общо 260. За съжаление Шиърър не успя да спечели трофеите, които заслужаваше.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията