Стърлинг върви по пътя за никъде

Купувачите ще имат едно наум дали не взимат „гнила ябълка“

Динко Гоцев
Динко Гоцев 07:45 ч., 09 Юли 2015
0
923
Getty Images

Ливърпул се готви за лятното си турне в Азия, където феновете пищят истерично, следват отбора от хотела до тренировъчното игрище, пълнят стадионите и показват любовта си към звездите. Така е всяка година.

Е, Рахийм Стърлинг пропуска турнето – просто е поискал да не бъде качен на самолета.

Дали е така, или просто клубът реши да му спести обидите, с които ще бъде залят там, остава отворен въпрос.

Стърлинг върви по пътя за никъде, след като за последните 6 месеца новините около него се раждаха обратно пропорционално на добрите му отигравания.

От основен коз на Ливърпул до края на януари, той се превърна в конфузно безполезен играч от атаката след това. Не е необяснимо – просто съвпадна с изявленията на агента му, че няма да преподпише за 100 000 лири седмично и иска трансфер.

Разбира се, футболът като всяка друга сфера, дава свобода на избор.

Стърлинг ще бъде продаден, но въпросът вече е – кой би се наел с такъв риск при все по-лошата репутация на играча като манталитет и отношение към футбола.

В сряда сутрин телефонът на Рахийм избибипкал стотици пъти със съобщения в Whatts Up и SMS-и с обидно съдържание. Форум на Ливърпул публикувал телефона на звездата и гневните фенове го атакували с ругатни. Имало и такива на расова основа.

Не е приятно, разбира се. Стърлинг се обадил на мениджъра Брендън Роджърс и поискал да бъде освободен от тренировка – официално, защото е болен.

Да, но утре запалянковците ще го срещнат пред базата, вдругиден – пред стадиона, а след няколко дни – на улицата. И все ще го обиждат, че е „алчно хлапе“.

Идеята да обявиш стачка в клуб като Ливърпул не е много добра.

Преди 17 години Пиер ван Хойдонк го стори в Нотингам Форест, недоволен, че не е продаден при офертите от няколко големи клуба. Прибра се у дома в Холандия и отказа да тренира. Близо година не игра, а клубът го съсипа с дела пред ФИФА и граждански съдилища.

Стърлинг вероятно няма да бъде съден от Ливърпул, който иска да му вземе парите.

Трансфер ще има, но „с едно наум“ от купувача – това момче може и наистина да се окаже „гнила ябълка“.

А когато умът не е наред, качествата не могат да се разгърнат изцяло, примерите са десетки.

Помните ли най-слабите игри на Уейн Рууни за Манчестър Юнайтед?

Съвпаднаха със сагата, че не искаше да преподпише и се говореше, че ще избяга в Сити...

От най-големият талант на Англия, обичан от нацията преди година за смелата си игра на световното, до набеден за освиркване на всеки стадион алчен младок, олицетворяващ комерсиализирането на играта, пътят е кратък.

Стърлинг може и да го извърви бързо, а той води заникъде.

По този път мнозина вече плакаха.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията