Най-големите разочарование на Висшата лига

Ди Мария, Мангала и Балотели водят класацията

Sportinglife
Sportinglife 16:45 ч., 27 Юни 2015
0
1432
GETTY IMAGES

Миналото лято по традиция клубовете хвърлиха много милиони във Висшата лига. И над 200 от тях огат да бъдат определени като голям провал.

Можем да сме още по-конкретни – десетката на футболистите, които не успяха да блеснат, а струваха много възлиза на 238 милиона паунда.

Ето кои са трансферните провали на миналото лято

10. Хуан Куадрадо – дошъл за 26,8 млн. лири от Фиорентина в Челси

Седмичната му заплата беше 85 000 лири, но през миналия сезон бе титуляр само в четири двубоя. Изигра 19. Няма голове, няма асистенции.  Жозе Моуриньо все повтаряше, че колумбийското крило се нуждае от време, за да се адаптира. Но Куадрадо с нищо не помогна за титлата.

9. Реми Кабала – дошъл за 12 млн. лири в Нюкасъл от Монпелие

За клуб като Нюкасъл това е голяма трансферна сума. А когато Кабала вкара само един гол в битката за оставане, стават прекалено много. Единственото попадение бе за 3:0 срещу Хъл, който по-късно изпадна. Кабала изигра 31 мача, от които в 21 бе титуляр.

8. Джак Родуел – дошъл за 10 млн. лири в Съндърланд от Манчестър Сити

Родуел получи и много висока за този клуб заплата от 64 000 паунда седмично. Но опитът да възобнови кариерата си претърпя провал. Когато бе малък, дори сър Алекс Фъргюсън го поиска в Манчестър Юнайтед. Но за последния сезон Родуел изигра 23 мача, вкара три гола.

7. Фелипе Луис – дошъл за 16 млн. лири в Челси от Атлетико

Още едно попълнение тип Куадрадо. Левият бек със заплата 75 000 лири въобще не се наложи. Остава резерва на Сезар Аспиликуета. Говори се за завръщане в Атлетико това лято. За един сезон в Челси той изигра 15 мача, а само в 9 бе титуляр.

6. Деян Ловрен – дошъл за 20 млн. лири в Ливърпул от Саутхемптън

Брендън Роджърс обича да дава пари на Саутхемптън. Ако Ливърпул вземе и Натаниъл Клайн сега, то за една година в касата на „светците” ще дойдат 61,5 млн. паунда само от „Анфийлд”. През декември 20-милионният Ловрен направи две грешки за победата на Манчестър Юнайтед с 3:0. Изигра 26 мача и не оправда заплатата от 70 000 лири седмично.

5. Марио Балотели – дошъл за 16 млн. лири в Ливърпул от Милан

Трябваше да запълни дупката, оставена от Луис Суарес. Нищо подобно. Балотели изигра само 16 мача и вкара един гол във Висшата лига. А за това получава по 90 000 лири на седмица. Ливърпул ще напрви всичко възможно да го продаде.

4. Люк Шоу – дошъл за 30 млн. лири в Манчестър Юнайтед от Саутхемптън

Преди точно година 18-годишният Шоу направи трансфера на живота си. Възможно е след 5-6 години табелата „Провал” да не седи върху името му. Но само с 16 мача и 90 000 лири седмично на този етап няма друг вариант.

3. Анхел ди Мария – дошъл за 60 млн. лири от Реал в Манчестър Юнайтед

Вкара гол в дебюта си срещу Лестър, но той се оказа едва един от трите общо. Получава заплата от 200 000 паунда. Феновете на Юнайтед още очакват да видят маестрото от времената в Реал. Мениджърът Луис ван Гаал призова Ди Мария по-бързо да се адаптира. Не е изключено да бъде продаден.

2. Радамел Фалкао – дошъл под наем за 6 млн. лири в Манчестър Юнайтед от Монако

6 милиона лири, но 280 000 седмична заплата. За един сезон Фалкао струваше на Юнайтед 14 609 700 паунда. За тях вкара четири гола и даде четири асистенции. Ван Гаал не се възползва от опцията да закупи колумбиеца.  Най-вероятно да възроди кариерата му ще опита Жозе Моуриньо в Челси.

1. Елиакуим Мангала – дошъл за 42 млн. лири от Порто в Манчестър Сити

Защитникът е шампион на провалите. Той струва два пъти повече от целия отбор на Кристъл Палас. Имаше неблагоразумието да признае, че Висшата лига била прекалено трудна. Тежки думи от най-скъпия защитник в британския футбол. Заплатата му е 100 000 лири.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията