Рой Кийн: Ако преди имаше социални мрежи, щях да съм зад решетките

Бившият капитан на Юнайтед се върна назад през годините

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 27 Юни 2015
0
787
GETTY IMAGES

Рой Кийн, легендарният бивш капитан на Манчестър Юнайтед, се върна назад през годините и направи интересна констатация.

Ирландецът, който спечели 7 титли във Висшата лига и 4 Купи на Футболната асоциация, определи като "почивни дни" съботите и неделите, в които "дяволите" имали мачове по онова време.

Блекбърн, Арсенал и след това Челси бяха конкуренти на Юнайтед през 90-те и първите години на новия век, но Кийн твърди, че класата на тима на Сър Алекс е била такава, че състезателите са изпитвали повече трудности в тренировките, отколкото в официалните срещи.

"Съботите бяха почти почивни дни за Манчестър Юнайтед, защото тренировъчните мачове ни бяха по-тежки от тези в Премиършип", коментира той.

Някогашното лошо момче на Висшата лига коментира и компрометиращите снимки на Джак Грийлиш и Рахийм Стърлинг, които се появиха през последните седмици в социалните мрежи.

Кийн твърди, че ако преди години стихията на интернет е била толкова силна, той е щял да завърши зад решетките.

"Ако имаше социални мрежи по мое време, щях да приключа в затвора", откровено сподели Кийн, който наскоро бе призован в съда заради инциденти на пътя.

"Бях в съда миналата седмица, защото очевидно плаша хората. Децата ми винаги ме питат дали съм добре и дали съм щастлив, защото просто такова ми е изражението", твърди ирландецът.

Наскоро той претърпя нов автомобилен инцидент, след като колата, в която беше и мениджърът на Ейре Мартин О'Нийл бе ударена от друга.

Връщайки се към знаменития случай, когато получава юмрук в лицето от мениджъра на Нотингам Форест Брайън Клъф заради грешка на терена, Кийн бе запитан дали това е единственият път в живота му, в който не е отвърнал на удар.

"Не. Един пич ме удари на пътя М50 и не му отвърнах", прояви чувство за хумор Рой.

Неговите амбиции относно футбола не са приключили и той се надява да се завърне към мениджърската професия, но не знае дали ще продължи да бъде асистент на О'Нийл, ако ирландците не успеят да се класират за Евро 2016.

"В дългосрочен план се виждам отново като мениджър. Със сигурност ще има работа за мен и се надявам да се справя добре", оптимист е Кийн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията