Григор Димитров с добър жребий за Уимбълдън

Първата ни ракета започва срещу аржентинец

Sportinglife
Sportinglife 13:10 ч., 26 Юни 2015
0
104
GETTY IMAGES

Григор Димитров започва участието си в третия за годината турнир от Големия шлем Уимълдън срещу аржентинеца Федерико Делбонис.

Българинът, който миналата година достигна до полуфиналите на надпреварата, е поставен под №11 в основната схема и изиграе първия си мач още в понеделник.

Делбонис е №82 в световната ранглиста, а рекордното му класиране е достигането до №34 през изминалия сезон. При успех над южноамериканеца, Димитров ще очаква победителя от мача Лукаш Лацко - Стийв Джонсън.

Първият поставен, който Димитров може да срещне, е Ришар Гаске в двубой от трети кръг, а при евентуален осминафинал вариант за негов противник е Милош Раонич.

Световният №1 Новак Джокович и шампионът от Ролан Гарос Стан Вавринка са в горната половина на схемата и могат да се срещнат на полуфиналите.

Джокович стартрира надпреварата срещу Филип Колшрайбер, във втори кръг би могъл да срещне Лейтън Хюит, а в трети - Бърнард Томич. На осминафиналите вариант за противник на Ноле е Марин Чилич, а на четвъртфиналите - Кей Нишикори и Джон Изнър.

Вавринка стартира с Жоао Соуса, а първият поставен, който би срещнал, е Доминк Тийм в трети кръг. На осминафиналите опции за противник са Томи Робредо или Давид Гофен, а на четвъртфиналите - Раонич или Димитров.

Джо-Вилфрид Цонга е потенциалният съперник на Анди Мъри на осминафиналите, а на четвъртфиналите шотландецът може да срещне Давид Ферер или Рафаел Надал. Матадора пък ще срещне на старта Томаш Белучи, след което Дъстин Браун или Йен Хсун Лу, а по пътя си към осминафиналите може да се изправи срещу Виктор Троицки и Радек Щепанек.

Вторият поставен Роджър Федерер ще стартира с мач срещу Дамир Джумур, а във втори кръг може да се изправи срещу Сам Куери или Игор Сайслинг.

Вариант за съперник на Маестрото в трети кръг е Джак Сок, а на осминафиналите сред опциите са Фелисиано Лопес и Роберто Баутиста Агут. Евентуален четвъртфинал може да противопостави Федерер срещу Томаш Бердих или Жил Симон.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията