Най-добрите и най-лошите трансфери на Манчестър Сити

Мартин Петров и Валери Божинов не попаднаха в класациите

Sportinglife
Sportinglife 20:35 ч., 02 Юли 2015
0
4093
GETTY IMAGES

Вестник „Дейли Мейл“ определи най-добрите и най-лошите трансфери в историята на Манчестър Сити.

При „гражданите“ има и българска връзка – заедно играха Мартин Петров и Валери Божинов. Тогавашните български национали не успяха да оставят трайна следа.

Особено Божинов прекара повече време в лазарета, отколкото на терена. Но нито Мартин, нито Валери са поставени в престижната или отрицателната ранглиста.

Най-добрите трансфери

Джо Харт

Когато Стюърт Пиърс взе вратаря на Шрюсбъри през 2006 година, едва ли някой е очаквал той да стане титулярният страж на Англия. Дори сър Алекс Фъргюсън призна, че е сбъркал, след като са му предложили Харт за скромните 100 000 лири и той е отказал.

Венсан Компани

Белгийският защитник бе привлечен от Марк Хюз през 2008 година от Хамбургер, преди да потече водопадът от милиони в клуба. Компани е един от символите в историята на най-силния тим на Сити. Спечели два пъти титлата в Англия.

Робиньо

Бразилецът не успя да направи впечатляваща кариерата в Манчестър Сити след трансфера си от Реал. Но според мнозина сделката за 32,5 милиона лири през 2009 година е началото на новата ера, която показа – най-големите футболисти в света са готови да станат „граждани“. Робиньо изигра 43 мача и вкара 15 гола.

Карлос Тевес

Темпераментният аржентинец обича да бъде и герой, и предател. Когато премина от Манчестър Юнайтед в Манчестър Сити, „гражданите“ платиха навсякъде за билбордове с надписа „Добре дошъл в Манчестър“ и негова снимка.

Давид Силва

В златната ера на стадион „Итихад“ е лесно да привлечеш голяма класа и испанският национал е точно такъв. Дошъл за 24 милиона лири от Валенсия с право Давид Силва е любимец на феновете.

Серхио Агуеро

Треньорът Мануел Пелегрини твърди, че аржентинецът е един от четиримата най-добри футболисти на планетата. В 135 мача вкара 88 гола и 38-те милиона паунда за Атлетико се изплащат добре. Агуеро има договор за още четири години и със сигурност най-доброто предстои.

Георге Кинкладзе

Един от малкото позитивни лъча при ръководството на Алън Рейн. Грузинският национал и до днес е помнен само добре от феновете. Напусна през 1998 година, когато тимът изпадна в трета дивизия.

Яя Туре

Въпреки че обича да се забърква в скандали около договора си, Туре е истински мастодонт в халфовата линия. Сделката за 24 милиона лири с Барселона е отлична.

Уве Рьослер

Нападателят от бившия ГДР дойде за 500 000 паунда през 1994 година. Вкара 65 гола за четири сезона. Запомнен е с позитивни впечатления.

Анди Морисън

Трансферът на шотландеца бе само за 35 000 лири от Хъдърсфийлд през 1998 година. Беше лидерът при завръщането на тима във втора дивизия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията