Нападателят, който може да изстреля Арсенал на върха

Джаксън Мартинес, Гонсало Игуаин, Карим Бензема – „Топчиите“ имат нужда от типичен реализатор

Sportinglife
Sportinglife 13:25 ч., 21 Юни 2015
0
2598

Арсенал спечели втора поредна Купа на Англия и завърши на трето място във Висшата лига, така че отминалият сезон бе доста приличен за „Топчиите“.

Но истината е, че феновете, а и някои от играчите на „Артилеристите“, се надяват клубът най-после да се сдобие с нападател от класата на Йън Райт, Денис Бергкамп и Тиери Анри, който да сложи край на проточилия се период без шампионска титла.

Петимата кандидати за Арсенал през сезон 2014/15

Джаксън Мартинес

За първенство: 30 мача, 21 гола + 6 асистенции

В Шампионската лига: 8 мача, 7 гола + 1 асистенция

Гонсало Игуаин

За първенство: 30 мача, 18 гола + 7 асистенции

В Лига Европа: 14 мача, 7 гола + 3 асистенции

Карим Бензема

За първенство: 29 мача, 15 гола + 11 асистенции

В Шампионската лига: 9 мача, 6 гола + 2 асистенции

Александър Лаказет

За първенство: 33 мача, 27 гола + 8 асистенции

В Лига Европа: 2 мача

Роберт Левандовски

За първенство: 31 мача, 17 гола + 7 асистенции

В Шампионската лига: 12 мача, 6 гола + 5 асистенции

За последно лондончани бяха на върха през 2004 г.

Наскоро Санти Касорла и Начо Монреал се изказаха в смисъл, че отборът се нуждае от типичен стрелец, „способен да вкарва по 25 гола на сезон“.

„Дейли Мейл“ посочи петима футболисти, които изглеждат способни да качат Арсенал на върха във Висшата лига с попаденията си.

Джаксън Мартинес (Порто)

Евентуална цена: 25 млн. паунда

Колумбиецът е желан от няколко клуба, а клаузата му за разтрогване с Порто е 25 млн. паунда. Атлетико (Мадрид) изглежда е напът да изпревари Милан за подписа му, но самият футболист като че ли няма нищо против да премине именно в Арсенал.

Дали Арсен Венгер ще действа решително и ще увеличи драстично шансовете за титла на своя тим?

Гонсало Игуаин (Наполи)

Евентуална цена: 57 млн. паунда

Аржентинският национал влезе в полезрението на Манчестър Юнайтед, но съотборниците му от Наполи смятат, че ако той реши да напусне, предпочитаният за него вариант ще бъде именно Арсенал.

Президентът на „небесносините“ Аурелио де Лаурентис обаче е решен да вземе добри пари за най-голямата си звезда.

„Той ще си тръгне само ако някой луд се навие да плати клаузата му за разтрогване“, обяви босът. „Правата на Гонсало все още принадлежат на Наполи“.

Карим Бензема (Реал М)

Евентуална цена: 35 млн. паунда

Арсен Венгер е дългогодишен почитател на Бензема, но шансовете този трансфер да бъде осъществен никога не са изглеждали особено високи.

Това лято обаче ситуацията може да се промени, защото в Испания всички очакват Рафа Бенитес да използва като централен нападател Кристиано Роналдо.

По принцип самият Бензема предпочита да остане на „Бернабеу“, но перспективата да се озове на пейката може да промени мнението му.

Манчестър Юнайтед също има интерес към френския национал, но Венгер е способен да убеди съотборника си да избере северен Лондон.

Александър Лаказет (Лион)

Евентуална цена: 25 млн. паунда

Намиращият се в трудно финансово положение Лион се стреми всячески да качи цената на перлата си. Самият нападател пък изглежда решен да напусне.

Манчестър Сити и Ливърпул също може да се включат в борбата за подписа му, но основната заплаха за Арсенал е Пари Сен Жермен. Съществува вариант шампионите на Франция да купят Лаказет и да го върнат на Лион под наем.

Нападателят се разписа 29 пъти във всички турнири през миналия сезон, като огромна заслуга за това имаше съотборникът му Набил Фекир – друг футболист, когото Венгер харесва.

Роберт Левандовски (Байерн)

Евентуална цена: 50 млн. паунда

Из Европа се носят слухове, че Левандовски не се вписва напълно в концепцията на Пеп Гуардиола, който по принцип изглежда има някакъв проблем с типичните тарани.

Полският национал обаче демонстрира постоянство, усърдие и голов нюх, които през миналия сезон му осигуриха място в стартовата единайсеторка.

Въпросните слухове породиха известен интерес към Левандовски от страна на Арсенал и Манчестър Юнайтед. Засега Байерн настоява, че център-нападателят не е за продан.

Това може да се промени, ако Гуардиола подпише нов договор с гиганта от Мюнхен. По всичко личи обаче, че испанецът ще си тръгне идното лято, така че вероятността Левандовски да премине във Висшата лига изглежда твърде малка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията