Крепостта Италия най-после падна

Първа загуба на Антонио Конте, Португалия бие и без Роналдо

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 17 Юни 2015
0
113
Getty Images

Антонио Конте претърпя първа загуба като национален селекционер на Италия. Легендата на Ювентус смени Чезаре Прандели след фиаското на Мондиал 2014 и почти година маршируваше победно.

Португалия спря серията на Италия и Конте на стадион „Стад дьо Женев” – 1:0. Гола вкара Едер в 52-ата минута, а Кристиано Роналдо отказа да играе в мача.

Футболист №1 в света за миналата година поиска и получи почивка, заради което португалската федерация ще плати 400 000 евро компенсация на италианската.

„Аз съм щастлив, че загубихме – каза Конте след края на мача. – Подобни контроли ти показват къде бъркаш и помагат на отбора да израства. Наистина не мога да кажа дали сме направили стъпка напред или стъпка назад. Има загуби, които са здравословни. Мисля, че тази е една от тях.”

В европейските квалификации Италия има мисия на всяка цена да свали Хърватия от първото място в група Н, където е и България. Причината е, че само така ще бъде поставена вместо хърватите в жребия за квалификациите за Мондиал 2018.

„Не мога да разбера как работи тази система и как така Италия е зад някои нации – негодува Конте. – Все пак това е заради резултатите при предишните треньори. В последната година свършихме много работа и продължаваме да се подобряваме.”

Следващите два мача на „скуадра адзура” са домакински – срещу Малта на 3 септември и срещу България три дни по-късно.

На световното първенство в Бразилия Италия не успя да мине груповата фаза, след като остана трета след Уругвай и Коста Рика, изпреварвайки само Англия в групата на смъртта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията