Бразилия оцеля без Неймар

Победа с 2:1 над Венецуела, на 1/4-финалите играе с Парагвай

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 22 Юни 2015
0
240
Getty Images

Футболният принц на Бразилия го няма, но „селесао” е жив. Без Неймар петкратният световен шампион срази Венецуела с 2:1 в мач на всяка цена и се класира за четвъртфиналите на Копа Америка.

Наказаният нападател гледаше от трибуните, а за първи път в турнира отборът се представи убедително.

Още в 9-ата минута Тиаго Силва от Пари Сен Жермен откри резултата. В 51-ата Роберто Фирминьо направи 2:0, а чак накрая Мику върна един гол за Венецуела.

Победата означава, че Бразилия ще се изправи срещу Парагвай в четвъртфинала.

Откририето на „селесао” се наричаше... Робиньо.

Ветеранът започна за първи път като титуляр от четири години и беше безспорният №1 в мача. Робиньо бе пренебрегнат от бившия национален селекционер Луиш Фелипе Сколари, който не го взе на Мондиал 2014.

Титуляр започна и Фелипе Коутиньо, младата звезда на Ливърпул, който също се представи много силно.

„Неймар е футболист, който всеки отбор иска да има в състава си – каза Робиньо. – Но днес ние показахме, че не зависим от един човек. Най-важното е, че спечелихме. За да се спечели трофея, трябва всички да сме отдадени на каузата.”

В другия мач в групата Колумбия и Перу направиха 0:0, което означаваше, че Еквадор от група „А” изгоря като най-слаб трети тим.

Нов слаб мач направи Радамел Фалкао.

Колумбийският Тигър бе сменен още в 65-ата  минута, след като нито веднъж не застраши перуанската врата. А другата голяма звезда – Хамес Родригес, бе късметлията на мача. Нападателят на Реал (Мадрид) трябва да е щастлив, че не получи червен картон, след като умишлено удари в лицето с ръка защитника Луис Адвинсула.

С равенството Перу също стигна до четвъртфиналите. Там ще срещне Боливия, която от 18 години нямаше победа на Копа Америка.

Двата отбора не бяха броени сред фаворитите сега, но един от тях ще е във финалната четворка.

Четвъртфиналите 

Чили – Уругавай сряда

Боливия – Перу четвъртък

Аржентина – Колумбия петък

Бразилия – Парагвай събота

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията