Пиронкова се разправи с 16-годишна британка

Цвети очаква №4 в схемата Анджелик Кербер

Sportinglife
Sportinglife 06:50 ч., 16 Юни 2015
0
1251
GETTY IMAGES

Цветана Пиронкова откри сезона си на трева с рутинна победа над 16-годишната британка Кейти Суон - 6:2, 6:2 в Бирмингам. Най-добрата ни тенисистка играеше много освободено, а в определени моменти просто изчакваше грешка от по-неопитната си съперничка, която рядко я разочароваше в това отношение.

Пиронкова бързо показа, че ще доминира в двубоя и го започна със серия от 8 поредни точки за 2:0. При 3:1 Цвети си подсигури нови два шанса за пробив и макар да пропусна, не спря натиска и приключи сета с нов брейк за 6:2.

Първата ни ракета нямаше намерение да изпуска важния психологически момент и потегли във втората част с пореден пробив. Нататък Пиронкова печелеше безпроблемно подаванията си и дочака своя миг при 4:2, когато направи 0:40 и материализира втория брейкбол с прецизна къса топка.

Този удар пречупи съпротивата на младата Суон и въпреки че се нуждаеше от цели 4 мачпойнта, Цвети затвори двубоя в следващото си подаване. Във втори кръг българката ще се изправи срещу четвъртата поставен в схемата Анджелик Кербер. До момента резултатът в преките двубои е 2-2 победи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията