Пол Гаскойн: Не гледам футбол, защото не понасям скъпоплатени играчи, на които не им пука

Казах на Блатер: Аз съм Дядо Коледа, хо-хо-хо

Sportinglife
Sportinglife 11:50 ч., 10 Юни 2015
0
28516
Getty Images

„Газа е Специалния”, казва Жозе Моуриньо в първата реплика на новия филм за Пол Гаскойн, който от 15 юни ще е по кината в Англия. Да, Газа е жив и здрав, но животът му наистина е като филм...

Пол застана в редакцията на „Гардиън” срещу въпросите на читатели онлайн. В едно от редките си интервюта, Газа си беше Газа – забавен и интересен с мнението си за всичко.

- Пол, кой е любимият ти гол?

- Имам два, но и двата не бяха в мачове, които телевизията предаваше. Но не мога да ги опиша, твърде дълго ще отнеме.

Всеки ми казва – онзи гол срещу Арсенал е най-великият... (вкарва от 30 метра в горния ъгъл на полуфинал за Купата на ФА). Не, в никакъв случай. Той беше срещу Дейвид Сиймън, с него на вратата беше лесно!

Иначе от головете, които хората са виждали, любим ми е този срещу Шотландия на Евро 96. Минах през защитата им и бих от въздуха във вратата. Да вкараш такъв гол на такъв мач... На другия ден видях Колин Хендри, шотландския капитан, в едно кафене в Лондон. Питах го: „Колин, какво правиш тук? Мислех, че още търсиш топката на „Уембли”...”. Мисля, че се обиди малко.

- Джак Чарлтън казва, че се е опитал да те накара да играеш за Ейре. Вярно ли е?

- Бомбардираше цялото ми семейство с покани, искаше да играя за Ирландия, да. Но аз съм англичанин и винаги съм искал да играя за Англия. Говори с майка ми и и каза: „Хайде де, ако трябва ще ти купя един ирландски сетер, просто убеди момчето да играе за нас”. Беше готин и убедителен, но нямаше начин да успее.

- Ако трябва да избираш най-добрите играчи за мачле на малки вратички, кои ще са?

- На вратата – Сиймън или Анди Горам, с когото играх в Рейнджърс. И двамата бяха чудесни. Брайън Робсън, без съмнение ще е в отбора. Питър Биърдсли бе уникален, Крис Уодъл – задължително, както и Алън Шиърър в атака за головете. И – очевидно, ще включа себе си. Не виждам по-добър. С този отбор няма кой да ни бие, нищо, че Сиймън очевидно може да пусне и 10 гола. Ние можем да вкараме 11.

- Иска ли ти се да бъдеш тв анализатор като много твои бивш колеги?

- Не знам... Sky ми предлагаха немалко пари да го правя. Но аз помня как футболистите се обиждаха от малко майтап още като играехме. А ако съм в студиото няма да им спестявам нищо.

Не мога просто да седя и да редя едни и същи приказки. Това обаче не е хубаво, защото представете си – децата на някой играч седят и гледат у дома, а аз критикувам татко им в студиото.

Не, мисля, че не е за мен. Признавам обаче, че понякога гледам мач и се чудя дали коментаторите гледат същия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията