И пак Севиля, кой друг!?

Четири трофея за 10 години за испанците в Лига Европа

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 28 Май 2015
0
1022
Getty Images

Севиля удари с 3:2 в драма Днипро на финала на Лига Европа във Варшава и вдигна трофея за рекорден четвърти път. Всички трофеи на испанците в турнира, който допреди 6 години се казваше Купа на УЕФА, са в последното десетилетие.

Севиля защитава за втори път купата, след като я спечели и миналия сезон с триумф над Бенфика с дузпи. През 2005 и 2006 г. пак севилци два пъти поред триумфираха.

Украинската сензация в турнира поведе на финала в 7-ата минута с гол на Никола Калинич. Хърватинът е топреализатор на Днипро с 5 гола през сезона в Европа.

Севиля отвърна мълниеносно – Гжегош Кришовяк вкара и се израдва лудо пред сънародниците си по трибуните в полската столица. Карлос Бака, серийният голов убиец в атаката на испанците, затвърди обрат още до 31-вата минута.

Но в последните секунди на първото полувреме Руслан Ротан, капитанът на Днипро, завъртя страхотен пряк свободен удар и изравни – 2:2. В това лудо първо полувреме имаше всичко – куп положения, 4 гола и безброй битки на игрището.

След почивката мачът се поуспокои, но опитът на Севиля си каза думата. В 73-ата минута Бака се измъкна отново и заби страховито с левия крак. Колумбиецът бе заменен в края и се разплака на награждаването.

Унай Емери, треньорът на победители, най-вероятно ще напусне по посока Англия. Но как – с два поредни триумфа във втория по сила европейски турнир.

Севиля получава и директна квота за групите на Шампионската лига с победата в Лига Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията