Челси бе господар от първия до последния кръг

Арсенал прогресира, Манчестър Юнайтед се представи задоволително

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 26 Май 2015
0
1743
Getty Images

Кошмарен сезон за Ливърпул

6-о място, 62 т.

Преди година Ливърпул остана на косъм от шампионската титла. Този път обаче „червените“ направиха кошмарен сезон и завършиха едва на шесто място. Играчът, който подари най-много радостни мигове на феновете бе Филипе Коутиньо. Мениджърът Брендън Роджърс пък логично е застрашен от уволнение.

Върхът

Успехът над намиращия се в слаба форма Манчестър Сити през февруари. Двата великолепни гола на Джордън Хендерсън и Филипе Коутиньо донесоха на „червените“ абсолютно заслужена победа над действащия шампион на Англия.

Дъното

Имаше доста черни мигове за Ливърпул на „Селхърст Парк“, на „Уембли“ (срещу Вила на полуфинала за Купата) и на „Бернабеу“, но първите 45 минути на гостуването в Стоук бяха направо отвратителни.

Звездата на сезона

Филипе Коутиньо. Не може да се каже, че бразилецът бе постоянен в изявите си, но пък стана автор на прекрасни попадения и донесе най-много радост на феновете. Очакванията за представянето му през идния сезон ще бъдат огромни.

Провалът на сезона

Екипът, отговорен за трансферите. Ливърпул похарчи 116 млн. паунда, като привлякоха играчите, за които смятаха, че могат да компенсират напускането на Луис Суарес. Преценката им се оказа безнадеждно погрешна.

Представянето на мениджъра

Много пъти през сезона Брендън Роджърс тотално оплиташе конците, като се започне от избора на стартов състав и се стигне до тактическите решения. Не е ясно дали той ще оцелее през лятото. Оценка – 3,5/10.

Трансферът на годината

Емре Чан (10 млн. евро, Байер Л). За него можем да кажем, че беше най-малко разочароващото от новите попълнения. Халфът поне загатна, че притежава голям потенциал. Наложи му се обаче да приключи сезона като десен бек.

Надеждите за догодина

Трудно е да повярва човек, че догодина Ливърпул ще тръгне нагоре, като се имат предвид купищата недостатъци, които трябва да бъдат преодолени. Съмнения тегнат върху твърде много хора в клуба, от върха до дъното на йерархията.

Сезонът в три думи

Хаос и разочарование.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията