Роджърс е готов да си тръгне, но кой идва?

Букмейкърите виждат само две възможни имена: Клоп и Бенитес

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 25 Май 2015
0
803
GETTY IMAGES

„Ако собствениците поискат, готов съм да си тръгна”, призна сломен Брендън Роджърс, след като записа името си в историята с най-голямата загуба на Ливърпул от 1952 г.

1:6 от Стоук... Това звучи кошмарно за тим, който претендира все още да е най-титулуван в английския футбол.

Отборът на Роджърс пусна 5 гола до почивката, което не се е случвало в 123-годишната история на клуба. И това в последния мач на Стивън Джерард... Унижението не можеше да е по-голямо и реакцията на феновете бе мигновена.

Песента за Рафа Бенитес ехтеше още на стадиона на Стоук, изпята от по-голямата част от гостуващите фенове. Но дали испанецът е вариант за заместник на Роджърс, при условие, че го свързват с Реал Мадрид?

„Все още имам много какво да дам на Ливърпул – каза на пресконференцията след позора Роджърс. – Планът ми е петгодишен, този сезон не бе успешен, но не смятам да се отказвам.”.

Похвално, но може и никой да не го пита.

Преди 3 години Роджърс влезе през портите на „Анфийлд” и каза: „Оценявайте ме след третия сезон.”

Добре, Брендън – да сядаме и да смятаме.

Два слаби сезона със седмо и шесто място, без спечелен трофей. Един отличен, в който Ливърпул счупи рекорди по голове и точки, но остана втори и пак без купа. И то с водещи играчи Луис Суарес, Даниел Стъридж, Стивън Джерард и набиращият скорост Рахийм Стърлинг.

От тях уругваецът и Стиви Джи вече ги няма, Стърлинг със сигурност мислено е далеч от Ливърпул, а скоро ще е така и тялом. Остава Стъридж, който игра десетина мача за сезона и е контузен постоянно.

Е, при това положение, какъв оптимизъм да има, че четвъртият сезон на Роджърс ще е позитивен като втория, а не ужасен като първия и третия?

Букмейкърите приемат залози за следващ мениджър. „Скай бет” дава коефициент само 1:2,25, че неговото име ще е Юрген Клоп. Германецът говори английски и неведнъж е казвал, че иска да работи във Висшата лига, и то в клуб с невероятни фенове и страст. Това изключва на практика от играта Манчестър Сити, където има съвсем други изкушения за един мениджър.

Арсенал, Челси, Юнайтед, Саутхемптън и Тотнъм не се очаква да сменят треньорите, така че от водещите 7 тима остава Ливърпул като вероятна дестинация на Клоп.

Другото сериозно спрягано име е на Рафаел Бенитес, сега в Наполи. Испанецът е любимец на феновете на „Анфийлд”, но има и гласове срещу него и тактическите му възгледи.

Коефициентите за него са около 1:4, а трети чак с 1:10 е Роналд де Бур – привърженик на Ливърпул от детските си години, легенда на Аякс и треньор, извел клуба от Амстердам до три поредни титли преди този сезон.

Всичко това обаче са залози при условие, че Роджърс бъде уволнен. Тоест – рибата още е в морето. Пред тази седмица мениджърът ще пътува до Бостън, където по традиция е следсезонната среща на треньора на Ливърпул с босовете от Фенуей Груп.

След една такава, очаквана като рутинна, Кени Далглиш бе уволнен през 2012-а. Нищо, че спечели трофей през сезона.

Така че очаквайте новината за Роджърс и неговото оставане или не, да се роди в Щатите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията