Спряха „Ел Суперкласико” със сълзотворен газ

Феновете на Бока Хуниорс нападнаха футболистите на Ривър Плейт

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 15 Май 2015
0
915
Getty Images

Аржентинският футбол отново показа най-грозното си лице на най-големия мач. Известният по света като „Ел Суперкласико” двубой Бока Хуниорс – Ривър Плейт бе прекратен на почивата, след като фенове на домакините напръскаха футболисти на съперника със сълзотворен газ.

Бока водеше с 1:0, а реферите решиха, че играчите изпитват прекалено голяма болка в очите и не могат да продължат двубоя.

Абсолютно невъзможно бе играчите на Ривър Плейт да се приберат в тунела на стадион „Бомбонера”. Около час стояха в центъра на терена, за да са далеч от обсега на атакуващите хулигани. Треньорът Марсело Галярдо обяви пред органите на реда, че каквото и решение да се вземе, отборът му няма да да доиграе срещата.

Двубоят между големите врагове беше от Копа Либертадорес – турнира на шампионите в Южна Америка. В първия мач Ривър Плейт спечели с 1:0 и сега бе реваншът. Вероятно ще бъде присъдена служенна победа на „червено-белите”.

Това бе третото „Ел Суперкласико” за последните две седмици. Серията стартира с победа на Бока Хуниорс в първенството на Аржентина.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията