Нощта на истината е в Киев

Наполи трябва да повтори представянето си в Германия, за да победи

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 14 Май 2015
0
599
Getty Images

Днипро е най-коравият отбор в Европа, редом с Барселона. Украинците не допускат голове, не губят като гости, а у дома печелят с воля и убийствена ефективност.

Статистиката показва, че за целия турнир Лига Европа през сезона тимът на Мирон Маркевич е стрелял точно в рамката 67 пъти и е вкарал 12 гола.

Съперникът му тази вечер Наполи има над 100 точни шута с 26 попадения.

Наполи ще трябва да е на върха на възможностите си довечера в Киев, където отборът от Днепропетровск домакинства в европейските си мачове. На неаполитанците трябват голове, защото след 1:1 в първия мач у дома, украинците спокойно могат да правят това, в което са най-силни – да играят за 0:0.

„Имаме план за мача – каза Рафаел Бенитес, минал през 5 европейски полуфинала за 11 сезона, като е загубил само един. – Те ще играят точно така, както и преди седмица. Няма да рискуват нито на сантиметър.”

Колегата му Маркевич обеща друг футбол от Днипро, но всеки, който е гледал тима в турнира досега, трудно ще повярва. Съставът му е подреден и стегнат, стабилен в защита и рядко опитващ изненада в атака.

Бенитес ще опита да спечели четвърти европейски трофей с четвърти различен тим в последните 11 години. През 2004-а той вдигна Купата на УЕФА с Валенсия, през 2005-а стана европейски шампион с Ливърпул, през 2013-а взе Купата на лигата с Челси.

Опитът му е несравним с този на съперника, но понякога само това не стига.

Наполи ще разчита на двойката Марек Хамшик – Гонсало Игуаин в атака, повтаряйки тактиката на Бенитес от гостуването на Волфсбург в миналия кръг. Тогава контраакуващият футбол на неаполитанците разнищи германския съперник с 4:1 на негов терен, а се смяташе, че Волсфбург е едва ли не фаворит в турнира.

Севиля отива спокоен за реванш във Флоренция, след като победи с 3:0 у дома в първия мач. Носителят на купата разполага с тонове опит в европейските надпревари, а и самочувствието, че никога не е губил полуфинал. В добавка и Фиорентина никога не е обръщал мач след 3 гола пасив от първия дуел.

Севиля ще опита да стане четвъртия тим с 4 трофея в турнира, който наследи Купата на УЕФА. Компанията е отбрана – правили са го Интер, Ювентус и Ливърпул.

Историята не е единствен стимул. Победителят в Лига Европа през този сезон получава директна квота за Шампионската лига, което за момента е „мисия невъзможна” и за четирите полуфиналисти през първенствата им. Затова битките ще са свирепи.

И довечера, и на 27 май във Варшава на финала.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията