Наполи иска главата на Платини след скандален гол

Днипро вкара от засада и отнесе 1:1 у дома за реванша

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 08 Май 2015
0
840

Скандален гол от засада накара Наполи да изригне след първия полуфинал в Лига Европа срещу Днипро. С единствената си опасна атака в мача гостите изравниха за крайното 1:1 в 81-вата минута.

При центрирането отдясно двама играчи на Днипро бяха поне на метър в засада, а след като първият се размина, Евхен Селезньов вкара отблизо топката във вратата.

Наполи поведе в 50-ата минута с гол на Давид Лопес с глава, а след това изпусна 4 чисти положения, като Гонсало Игуаин на три пъти оставаше сам срещу вратаря. В края статистиката бе 26:5 удара, 7:1 точти, 1:0 греди и 14:1 корнера. Владеенето на топката бе 63:37 процента в полза на Наполи, но... резултатът остана 1:1.

И докато Рафа Бенитес, треньорът на Наполи, остана дипломатичен и обяви, че тимът му продължава да е фаворит и ще отиде изпълнен със самочувствие на реванша, капитанът Марек Хамшик и президентът Аурелио ди Лаурентис изригнаха в гняв.

„Това бе толкова очевидно – не се сдържа Хамшик след края. – Голът им бе от засада, която се видя от центъра на терена. Цял мач съдията им позволи грубости, лежаха по терена и не бяха наказвани с картони. Не разбрах какво чака реферът, след като опитаха да счупят крака на Инсине.” Още преди почивката на два пъти лявото крило Лоренцо Инсине бе сериозно ритан от украинците, които почти не напуснаха половината си.

Но босът Ди Лаурентис направо поиска главата на Мишел Платини.

„Платини ни ограби! – гневеше се президентът след мача. – Какво беше това?! Защо тук се праща неспособен, некомпетентен съдия (реферите бяха от Норвегия)? Какво иска УЕФА? Купата отново да е за испанците ли? Цял мач шестима съдии не знаят как да свирят и не виждат очевидното, вероятно Платини е доволен някъде в тъмната си стаичка в сградата на УЕФА. Това ли иска, да изхвърли Наполи? Да ни няма...? Ще го разочароваме, ние ще победим на реванша!”.

Италианските вестници подемат думите на Ди Лаурентис, а „Гадзета” припомня, че в годините му на играч, най-ярката вражда на Платини и неговият Ювентус бе с Наполи на Марадона. Само Диего още не се е изказал по темата, но вероятно е въпрос на часове...

Наполи отива на реванша с мисълта, че е най-резултатният отбор в турнира, но никой още не е печелил като гост на Днипро през сезона. Рафаел Бенитес продължава да преследва четвъртата си европейска купа с четвърти различен отбор, а и само два пъти от 10 опита испанецът е отпадал на полуфинал за каквато и да е купа.

„Имахме късмет тази вечер – призна украинският треньор Мирон Маркевич. – Голът? Не съм видял записа, не знам дали е имало засада...”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията