Фиорентина плаче след урок по ефективност

Севиля вкара 3 гола с 4 удара и предреши полуфинала

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 08 Май 2015
0
554
Getty Images

Севиля изигра перфектния европейски мач у дома – 3:0 над Фиорентина в първи полуфинален дуел от Лига Европа. Испанците са близо до финала (за да не кажем, че направо са в него) и ще преследват рекорден четвърти трофей в турнира. Севиля е и актуалният носител на купата.

Гостите от Флоренция оплакват съдбата си, след като имаха предимство в ударите (13:11), в точните шутове във вратата – 5:4, както и в пасовете, като за пореден път отборът на Винченцо Монтела навъртя над 90 процента акуратност на подаванията. Но не успя да стори най-важното – да запише поне един гол на чужд терен.

Фиорентина можеда се чувства и ощетен в ситуация с Мохамед Салах при 1:0 в средата на първото полувреме. Тогава египтянинът бе задържан в наказателното поле и трябваше да има дузпа...

Алекс Видал вкара два пъти за домакините, като хладнокръвно намираше ъглите на вратата с удари по земя в 17-а и 52-ра минути. Кевин Гамейро довърши гостите в 75-ата минута.

„Вярвам в обрата, можем да спечелим поне с толкова голове на реванша – каза Монтела, но е ясно, че сам разбира трудността на задачата. – Допуснахме твърде много грешки пред гола, имахме достатъчно положения поне за две попадения.”

„Имахме късмет, но играта ни бе абсолютно съвършена – каза Унай Емери, треньорът на Севиля. – С изключение на първите 20 минути не им дадохме шансове, а в атака се движехме много и не ги оставихме да играят.”

Но при 0:0 Матиас Фернандес и Салах изпуснаха от 4-5 метра да открият, а после дойде и инцидентът с египтянина при 1:0 за домакините...

„Жалко, Фиора”, пише „Гадзета дело спорт”. Вестникът признава, че испанският тим просто е далеч по-опитен от сравнително младия състав на Монтела.

В Испания има еуфория ,като „Марка” вече крои планове двете купи да останат в Испания, както бе и миналият сезон. Защо не и със същите притежатели, пита мадридското издание.

През 2014-а Реал стана европейски шампион, а Севиля вдигна трофея в Лига Европа.

Реваншът е следващата седмица във Флоренция, но отпадане на шампиона в турнира към момента изглежда повече като чудо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията