Смела България, корава Италия - 2:2

Водехме до 84-ата минута, но накрая можеше и да загубим

Sportinglife
Sportinglife 06:45 ч., 29 Март 2015
0
1218
Lap.bg

България отново не загуби у дома от Италия – по традиция, след като завърши 2:2 срещу „скуадра адзура” в евроквалификация.

Водехме до 84-ата минута, когато роденият в Бразилия Едер по бразилски завъртя топката във вратата ни и изравни. Така че – има съжаление от изпусната гръмка победа.

Но след това попадение... Настана ад пред Николай Михайлов, три пъти италианците докосваха победен гол. Но заслужено резултатът остана равен.

Група Н

България – Италия 2:2
Хърватия – Норвегия 5:1
Азербайджан – Малта 2:0

1. Хърватия    4    1    0    15-2    13
2. Италия    3    2    0    8-4    11
3. Норвегия    3    0    2    7-8    9
4. България    1    2    2    6-7    5
5. Азербайджан    1    0    4    4-11    3
6. Малта    0    1    4    1-9    1

Следващи мачове:

12 юни: Хърватия – Италия, Малта – България, Норвегия – Азербайджан.

Михайлов изненадващо застана като титуляр вместо Владислав Стоянов, а на отсрещната врата също имаше резерва – Салваторе Сиригу пазеше на мястото на болния от грип Джанлуиджи Буфон.

И точно българският страж сбърка фатално за първия гол – в 4-ата минута се размина с топката, а Йордан Минев не успя да я избие и си вкара автогол.

Но само за 13 минути обърнахме мача с красиви попадения на Ивелин Попов и Илиан Мицански след вихрени контраатаки. Попов удари и греда от пряк свободен удар. Нападателят не носеше капитанската лента за първи път от 2 години, а тя бе на ръката на Светослав Дяков, избран от отбора часове преди мача.

Това бяха смели и вдъхновени 45 минути от българите, които отдавна чакахме да видим.

През второто полувреме се прибрахме назад, изпуснахме инициативата, а съперникът реагира като ранен. И изравни. 2:2, точно както преди 3 години в последното ни домакинство срещу италианците. Отборът на Антонио Конте показа, че това е основната му характеристика – непримир и корав и при трудни обстоятелства, каквито създадохме за тях в София.

Италия остава без успех на българска земя в цялата история, като това бе шестото им гостуване тук.

Горда статистика, а и дебют за новия ни селекционер Ивайло Петев, защото представянето на отбора особено през първото полувреме заслужи аплодисменти.

Италианците също запазиха горда статистика – 45-и пореден мач без поражение в квалификационен мач (световни и европейски пресявки).

„Вярвам, че може да стигнем до третото място и бараж – коментира Петев. – Националният отбор има бъдеще, но проблемът е, че играчите ни не записват много минути в клубните си отбори. Затова и в края се уморихме, на това го отдавам.”

Хърватската победа с 5:1 у дома над Норвегия също ни помага – тя ни даде шанс да намалим разликата със скандинавците на трето място до 4 точки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията