Финалният акорд на „синьото” падение

Гонзо отказа да говори, Стойчо Стоев твърди, че това не е отбор

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:35 ч., 21 Март 2015
0
397

Много падения преживя Левски през сезона. Отпадането от първата шестица и то подпомогнато от ЦСКА предизника истински кошмари на феновете. И все пак „сините” опитваха да намерят нещо положително. Чуваха се реплики „Ще спечелим 10 победи и наесен ги почваме!”, „Минаваме през чистилището, не е страшно”...

Не било страшно ли?

В шестия си мач от началото на 2015 година Левски за четвърти път игра с Хасково – големия аутсайдер на „А” група. И не само, че не го победи на „Герена”, а с ужас гледаше как гостът пропуска положения.

Резултати

Левски - Хасково 1:1

Димитър Алексиев 15' - 1:0

Антонио Аниете 69' - 1:1

Черно море - Марек 1:0

Марчин Бургхард 45'- 1:0

Същият този Хасково, който беше победен веднъж с 3:0 за купата и веднъж с 8:0 за първенство. Едва ли напускането на Емил Велев-Кокала, който се предложи на „Герена”, е направило Хасково толкова силен.

Напротив – гардът на Левски съвсем падна.

Спортният директор Георги Иванов напусна стадиона безмълвен. Неговата оставка не бе приета от Тодор Батков, но дали при втори или трети опит няма да стане. Гонзо вече има примера на Стойчо Младенов от вечния съперник.

Треньорът Стойчо Стоев преди година се гордееше, че току-що е отстранил Лацио с Лудогорец и стягаше редиците за битки с Валенсия в осминафинал на Лига Европа. Възможно ли е и неговите способности да изчезнат?

Стоев нямаше право да не говори. А думите му ехтят като тътен в ушите на „сините” привърженици: „Какво обяснение да ви давам? Ние не приличаме на отбор. Владеехме топката, но не знаехме какво да я правим. Ако Хасково беше спечелил, щеше да е съвсем заслужено.”

Стоев дори свали съмсем гарда и призна, че трудно ще се противопостави на Лудогорец в полуфинала за купата на България.

А това е последната още отворена врата на Левски към Лига Европа. Но всъщност имат ли работа „сините” там?

Още на зимната подготовка Стоев каза след една от контролите, че отборът играе аматьорски. Тогава му се смееха, че прекалил. Гонзо и председателят на управителния съвет Ива Тонев не изглеждаха притеснени. Но факт е, че Левски е далеч от истината.

Далеч от своята лична карма на най-големия и обичан клуб в България.

Стоев бе запитан как ще коментира напускането на адаша Младенов от ЦСКА.

„Ние сме двама с това име в „А” група, не мога да кажа нищо”, рече дипломатично треньорът на Левски. Със сигурност обаче са му минали такива мисли през главата. Защото все пак първият мач в шестицата на позора от гледна точка на Левски бе срещу най-слабия и мина позорно.

А само преди една година бе победил Лацио в Рим...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията