Ван Гаал: Шампионската лига е по-важна от ФА Къп

Уейн Руни иска да спечели единствения си липсващ трофей, а той засега минава през Арсенал

Sportinglife
Sportinglife 13:10 ч., 08 Март 2015
0
596
Getty Images

Луис ван Гаал обяви, че завръщане на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига е много по-важно, отколкото спечелването на Купата на Англия.

Утре вечер „червените дяволи” приемат Арсенал на „Олд Трафорд” в четвъртфинал в турнира, а залогът е най-малко завръщане на „Уембли”.

С поканата към Ван Гаал шефовете на Юнайтед поставиха по-важна цел. Място в турнира на милионерите на Европа, загубено през миналия сезон под ръководството на Дейвид Мойс.

Отборът не е печелил Купата на Англия от 2004 година.

„Винаги съм преследвал поставената цел, а тя е място в топ четири – каза Ван Гаал. – Титлата е фантастично постижение. А спечелването на купата на Англия няма да ни вкара в Шампионската лига. Тя ще е голяма чест за играчите, треньорите. Но все пак приоритетът е друг.”

Почти същите думи по-рано каза и съперникът му Арсен Венгер.

За Арсенал, настоящия носител на купата, също по-важно е участието в Лигата.

Ван Гаал ще пусне най-добрия си състав срещу „артилеристите”. Атаката ще води Уейн Руни, който единствено в кариерата си не е печелил Купата на Англия.

Ван Гаал добави, че победа над Арсенал ще има много голямо психологическо значение за отбора му в битката за топ 4.

Холандецът е мишена на яростни критики, въпреки че има само 2 загуби в последните 22 мача.

„Всеки двубой има влияние върху следващия – твърди Ван Гаал. – Когато един тим спечели турнира двубой като този с Арсенал, излиза с по-голямо самочувствие в следващия шампионатен. А загуби ли, гардът пада.”

Най-големият проблем на Ван Гаал е лошата форма на 60-милионната звезда Анхел ди Мария.

Както и липсата на голове при централния нападател Радамел Фалкао, който вероятно ще си тръгне след само един сезон.

Феновете на „Олд Трафорд” често скандират „Атака, атака, атака”, когато Ван Гаал залага на тактика с много подавания и дълго притежаване на топката в средата на терена.

Много е вероятно срещу Арсенал като титуляр да започне Майкъл Карик, който не е играл от 23 януари заради мускулно разкъсване. Едни от най-добрите представяния на Юнайтед са, когато английският ветеран е на терена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията