Най-важното от НБА драфта и защо Лука Дончич ще е звезда

Коментар за събитията от миналата нощ и кой накъде отива в Лигата на извънземните

Теодор Георгиев
Теодор Георгиев 10:10 ч., 22 Юни 2018
0
923

Един от най-обещаващите европейски кадри в последните години Лука Дончич, ще играе в Далас през предстоящия сезон в НБА.

В драфт, пълен с потенциални суперзвезди като ДиАндре Ейтън, избран от Финикс, Марвин Багли - в Сакраменто, Мохамед Бамба и Майкъл Портър, словенецът Дончич изглежда може би като най-сигурният избор тази година.

Поставен на много драфт бордове от журналисти да влезе в топ 2, Финикс и Сакраменто бяха най-вероятните дестинации за вундеркинда на Реал Мадрид. В крайна сметка, избран от Атланта като номер 3, 19-годишният Лука беше преместен в Далас в замяна на Трей Йънг, посочен като номер 5, плюс бъдещ избор в драфта.

При толкова много неочаквани размени в тазгодишния драфт, със сигурност имаше изненади.

Майкъл Портър, който се очакваше да е първият избран толкова дълго време, падна чак до 14-то място и се озова в Денвър. Това се случи заради притесненията от отбори за здравето му, след операция на гърба по-рано тази година.

Първата десетка беше до голяма степен очаквана като подредба.

Най-опитният от тазгодишните кадри - точно Дончич, ще играе в Далас Маверикс. Вероятният наследник на легендата на този отбор Дирк Новицки, попадна в перфектната среда да се развива. Маверикс до голяма степен разочароват през последните години, след като през 2011-а спечелиха по невероятен начин титлата. Все по-близо до това да загубят най-великият играч в историята си, те ще се надяват Дончич да реализира потенциала си и да ги превърне отново в претенденти в близките години.

Надявайки се да успеят да подпишат със звезда през лятото, успехът да вземат словенския вундеркинд ще увеличи шансовете им със сигурност.

До началото на сезона остават повече от три месеца, но най-вълнуващото предстои - свободните агенти. Всички очакват да видят какво ще реши най-добрият на планетата - Леброн Джеймс. Най-вероятно той ще напусне Кливлънд, като Лейкърс, Хюстън и Филаделфия изглеждат като най-вероятните дестинации за суперзвездата.

С намеренията да изгради някъде суперотбор, както направи в Маями през 2010, Джеймс ще продължава да гони титлата. Той игра на 9 финала, но досега е спечелил само три от тях и амбицията му не угасва.

Голдън Стейт ще продължават да доминират с невероятния си състав, но ако Леброн успее да се събере край себе си още суперзвезди на ново място, ще бъде много интересно през юни другата година, когато удари часът на плейофите.

Ето я пълната десетка в драфта за 2018 г.

1. Финикс - ДиАндре Ейтън (Аризона)

2. Сакраменто - Марвин Багли (Дюк)

3. Атланта - Лука Дончич (Реал Мадрид), трансфериран в Далас

4. Мемфис - Джарън Джаксън (Мичиган)

5. Далас - Трей Йънг (Оклахома), трансфериран в Атланта

6. Орландо - Мохамед Бамба (Тексас)

7. Чикаго - Уендел Картър (Дюк)

8. Кливланд - Колин Секстън (Алабама)

9. Ню Йорк Никс - Кевин Нокс (Кентъки)

10. Филаделфия - Микал Бриджис (Вилянова), трансфериран във Финикс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията