Писмо от Лас Вегас за Campus Barca и Стоичков

Едно българче от Щатите се включи в Campus Barcelona 2017 заради любимия си футболист

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 19 Юли 2017
0
2282

Едно българче прелетя от Лос Анджелис през Лондон до Барселона - над 13 часа, за да сбъдне мечтата си.

Тя е футболна, разбира се.

Историята започва с едно писмо до организаторите на Campus Barcelona 2017 преди време, в което трогателно и по детски, Кристиян Христов разказва за любимия си отбор и футболист.

И описва "перфектното си лято" - да тренира в Барселона.

От началото на тази седмица малчуганът, който живее с родителите и баба си в Лас Вегас от 8 години, тоест - откакто се е появил на света - е част от лагера за български деца в каталунската столица.

Кристиян е влюбен в Барса, а от баба му, която пък е луда по български и световен футбол, знае и кой е най-добрият футболист - Христо Стоичков. От момента, в който разбира от facebook за кампанията, не спира да мечтае.

Именно баба му го придружава в града, където ще тренира по два пъти на ден, вече видя музея на клуба, ще стъпи на "Камп Ноу" и ще се докосне до магията на Барселона.

Десетки деца от България за втора поредна година се включиха в Campus Barcelona, а лагерът е вече в две части по седмица, за да побере всички желаещи.

Емоциите за тях започнаха още от пътуването, като на летището се срещнаха и снимаха с Любослав Пенев, новия треньор на втория тим на Валенсия. От понеделник те вече тренират на "Миниестади" - тренировъчния стадион на Барса.

Една мечта в цвета блауграна - синьото и червеното на Барселона, се сбъдва. Независимо дали летиш 13 часа от другия край на света за нея.

Какво значение имат някакви си 13 часа...?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията