Какво сипва Роджър в питието на Григор?

Всеки път Димитров изглежда някак невярващ в успеха срещу своя идол - твърде голям респект или нещо друго?

Sportinglife
Sportinglife 20:55 ч., 10 Юли 2017
0
2107

Роджър Федерер отново не остави шансове на Григор Димитров - 6:4, 6:2, 6:4, в осминафинал на "Уимбълдън", продължил по-кратко, отколкото ни се искаше.

Както всеки път, когато се зададе мач на нашата първа ракета с най-добрия в тениса за последните 20 години, говорим си как "този път...".

Но нищо не се е променило от първата им среща през 2013-а. Шести мач, шеста победа на Маестрото. Не че има нещо странно.

Статистиките на Роджър са смазващи не само срещу Димитров. Той е рекордьор по титли в Големия шлем, а на тревата на "Уимбълдън" има 86 победи и 7 трофея. Мастодонт на корта.

Просто Григор някак не успява да играе както може винаги, когато застава очи в очи с идола си. Дали заради дългогодишното, лепнало върху нашия "Бейби Федерер", дали заради нескритото му обожание, респект и преклонение към Роджър, но Димитров е като омагьосан на корта.

До 4:4 в първия сет днес всичко си беше в ред. Първото колебание на Григор бе наказано, а той зареди грешки и допусна срив. Загуби първата част, но пренесе колебанията си и раздразнението във втората.

Направи две двойни грешки в един гейм, което бе достатъчно магьосникът отсреща да го накаже и пробие при 2:2. После още веднъж - 6:2.

Не беше слабо представянето на Григор. Просто нямаше в него онова, което те кара да си кажеш: "Да, той може, не е далеч, ще го направи!". Нито за момент не изглеждаше така. Колко пъти и срещу колко съперници Федерер е изнасял такова шоу на безпогрешност!?

Но когато излезе срещу Димитров, сякаш му сипва нещо в питието преди мач и го парализира.

Пак при 2:2 в сет 3 подаването на българина подаде и последва пробив. Григор се вдигна и изигра гейма на деня - страхотни удари, феноменални изпълнения и първи, единствен пробив в сервиса на Роджър.

За да отвърне веднага Империята на тениса на този удар - ответен пробив, 5:4 и сервиране за мача.

След по-малко от 100 минути нещата приключиха. И при шестия опит не стана.

Кой знае колко още шанса ще има Димитров да бие Федерер? Поне на турнир от Големия шлем - едва ли много. Все пак в края на лятото Маестрото прави 36 години, няма да играе вечно.

За Григор и чисто психологически е изключително важно да вземе тази победа. И да усети, че няма невъзможни съперници на корта.

Защото за момента този изглежда като такъв за българската звезда в тениса.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията