Федерер разгроми Григор

На финала ще играе с Раонич

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 10 Яну 2015
0
984
Getty Images

Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 2:6, 2:6 и отпадна на полуфиналите на турнира по тенис за мъже в Бризбейн. Най-добрият български тенисист допусна трето поражение от също толкова мачове срещу легендарния швейцарец, след като преди това бе победен на два пъти на турнира в родния му Базел.

Швейцарецът проби още в откриващия гейм, което даде индикация как ще се развие срещата. При 3:1 Роджър подсече втория сервис на Димитров и атакува мрежата, като агресивните му волета му донесоха още един брейкпойнт.

После световният №2 пласира дълбок ретур от бекхенд, Григор запрати топката в мрежата и вторият пробив беше факт. След още няколко мига Федерер изигра поредния си рутинен сервис гейм и затвори сета с 6:2 за едва 22 минути.

Втората част не беше много по-различен и с нови два пробива Федерер приключи мача за 54 минути. При 5:2 Григор опита да се върне в мача, но след няклоко дюса Маестрото не позволи да бъде пробит.

На финала на турнира в Бризбейн, Федерер ще играе срещу Милош Раонич, който спечели маратонски мач срещу младата надежда на Япония - Кей Нишикори.

Канадецът спечели два от три тайбрека за 6:7(4), 7:6(4), 7:6(4) и това му даде възможност да се бори за титла срещу Федерер, който при титла ще достигне границата от 1000 победи в турнири от веригата на АТП.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията