Аржентина като България преди САЩ 94

Ходът с бойкота на медиите копира пресконференцията на Пеневата чета отпреди 23 години

Динко Гоцев
Динко Гоцев 09:45 ч., 16 Ное 2016
0
704
GETTY IMAGES

След като измете колумбийците от терена с гол и две асистенции, успокои Аржентина с 3:0, и се изкъпа, капитанът Лионел Меси заведе целия тим на пресконференцията пред чакащите репортери.

"Добър вечер, извинявайте за закъснението. Искахме да се погледнем в очите и да си кажем неща, преди да излезем с изявление пред вас", започна с микрофон в ръка Лео.

След което обяви решението на отбора:

"Както знаете, а тук явно всички знаят всичко, ние ще спрем временно да говорим с медиите. Смятаме, че трябва да знаете и защо е така. Имаше много обвинения, много липса на уважение от ваша страна. Но в последните дни всичко бе надминато, особено в случая с Лавеци.

Не може да не предприемем нищо. Съжаляваме за това, но трябва да го направим. Няма да влезем в тази игра. Ние ще продължим да играем на терена. Милион благодарности, че ме изслушахте."

В деня преди мача с колумбийците, популярният радиожурналист в страната Габрел Анело обяви, че Лавеци е пушил марихуана в лагера на отбора часове преди решителния двубой. Че всеки си прави каквото поиска и няма никакъв ред.

Аржентинският отбор повтаря пътя на България преди САЩ 94 с бойкота на медиите. Тогава на пресконференция тимът на Димитър Пенев, воден от Любо Пенев, влезе в пряк диалог с журналистите и имаше реплики като "да изиграем едно мачле на малки вратички", "който не е ритал топката не знае накъде отскача" и т.н.

Впоследствие почти всички медии у нас отказаха да отразят успеха над Финландия с 2:0, като написаха само голмайсторите и съставите.

Тогава войната журналисти-футболисти продължи с месеци, а дори и на самото първенство белезите останаха и имаше скандали по тази ос.

Аржентинците, в подобна ситуация като Златното ни поколение от онзи момент на квалификациите преди 23 години, изправени пред конфузно отпадане, влизат в същата битка.

Кой знае - това може да е печеливш ход? Години след бойкота и скандалите Димитър Пенев, този натурален футболен мъдрец, обяви:

"Бойкотът всъщност ни помогна, защото като не пишеха преди мача с Финландия, отборът си почина и се концентрира по-добре."

Дали е така? Война с медиите никой не е печелил, но може пък точно от този ход да имаха нужда Меси и компания, за да уцелят верния път и след година и половина да видим най-доброто от пълния с талант техен отбор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията