Меси се намеси

"Трябва да оправим тези л...а", каза преди няколко дни Лео. И се зае сам с мисията

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 16 Ное 2016
0
1473
GETTY IMAGES

"Leo Todopoderoso".

Това казваше с едри букви заглавието на в. "Оле" в онлайн изданието минути след края на Аржентина - Колумбия.

Лео Всемогъщи. И е трудно да спорим.

Лионел Андрес Меси взе нещата в свои ръце и издърпа за косата себе си и останалите аржентински звезди (Барон Мюнхаузен би бил горд) от "л.....а", в които те бяха потънали.

3:0.

Меси откри от пряк свободен удар с гол, който ще се върти още дни по тв каналите - невероятно изпълнение в 10-ата минута. После Лео сложи топката на главата на Лукас Прато, избран да играе вместо Гонсало Игуаин.

От 5 метра нападателят не можеше да сбърка.

В 84-ата минута Меси, който бе навсякъде по терена, амбициран, надъхан и вдъхновен, отне топката от бранител, влезе в наказателното поле и даде на Анхел ди Мария на празна врата - 3:0. Гол и две асистенции.

Попадението направи десетката №1 във вечната ранглиста на аржентински реализатори за националния - 57 гола. Габриел Омар Батистута остава с 56.

Преди няколко дни, когато със същото 3:0, но от грешната страна на двуеточието, Аржентина падна от Бразилия, Меси се ядоса: "Не мога вече да търпя тези "л...а", ние сме добър отбор, трябва да се измъкнем от тази ситуация".

Евентуална загуба от Колумбия щеше да утежни ужасно положението на Аржентина, но победата прати тима на пето място в зона "Южна Америка" с 19 точки.

Тази позиция дава право на бараж, но има още 6 кръга и с такава игра, особено с такъв Меси, вицешампионите на света би следвало без проблем да са в топ 4.

Колумбийците освен всичко са и пряк съперник, те останаха шести с 18 точки.

Бразилия удари Перу с 2:0 навън (Габриел Жезуш и Ренато Аугусто), с което твърдо е първи в класирането с 27 точки.

Втори е Уругвай с 23, въпреки че загуби от Чили (четвърти с 20) с 1:3 в Сантяго. Единсон Кавани изведе гостите напред, но Едуардо Варгас и два пъти Алексис Санчес обърнаха мача за шампиона на континента.

Еквадор остава трети с 20 точки, след като смаза у дома Венецуела (последен с 5 т.) с 3:0, а Боливия (9-о място със 7 пункта) взе едва втората си победа - 1:0 на свой терен над Парагвай (седми с 15 т.).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията