Няма романтика? Има Кембридж!

Не за първи път „червените дяволи” стигат до конфузен резултат във ФА Къп

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 24 Яну 2015
0
425
Getty Images

Парите контролират и убиват футбола в корените му. Островът се ядосваше – романтиката в купата на Англия, най-старият турнир в историята, е изчезнала.

В третия кръг няма изненади, богатите побеждават. Изчезнала ли?

Няма такъв филм. Най-скъпият отбор в историята на Англия не може да победи току-що влезлия в четвъртия ешалон Кембридж – 0:0.

Манчестър Юнайтед, който е събран за 275 милиона паунда не успява да спечели срещу тим, който струва 0.

Радамел Фалкао, Анхел ди Мария, Робин ван Перси да не могат да създадат истонско голово положение? А Давид де Хеа да трепери, че играч на Кембридж удря с глава топката на метър пред вратата му?

В прав текст

За Кембридж пътуването до "Олд Трафорд" е сбъдната мечта. А парите от двата телевизионни мача ще гарантират за дълго бъдещето на „колежаните”.

В последната минута прескъпият Фил Джоунс чисти панически. А накрая фен на Кембридж пада в тунела и разкървавява главата си пред Луис ван Гаал. Разликата между гранда и джуджето в йерархията на английския футбол е точно 75 места.

Наистина гостуването на Манчестър Юнайтед беше като филм на ужасите.

И вече не изглежда като случайност, а като закономерност. Сезонът на „червените дяволи” бе маркиран със срамното 0:4 от третодивизионния МК Донс за купата на лигата. А в предишния кръг за купата на Англия успехът с 2:0 над Йовил дойде по всякакъв друг начин, но не и лесно.

За Кембридж пътуването до "Олд Трафорд" е сбъдната мечта.

Финансов водопад ще залее клуба, макар че едва ли ще бъде по-голям от една месечна заплата на Уейн Руни. Но славата да си спрял най-скъпия отбор в историята на английския футбол ще е вечна.

А парите от двата телевизионни мача ще гарантират за дълго бъдещето на „колежаните”.

Луис ван Гаал

Респект за Кембридж. Но дотук. Всичко останало беше срещу нас – теренът, съдията, феновете.

„Ядосан съм, разбира се – каза Ван Гаал. – Направихме същите грешки и същото слабо представяне, както срещу Йовил и Куинс Парк Рейнджърс. Но през второто полувреме играхме малко по-добре. А и нали не сме отпаднали още? Това е важното. Хареса ми атмосферата, стадиона. Респект за Кембридж. Но дотук. Всичко останало беше срещу нас – теренът, съдията, феновете. Запалянковците разбира се, че трябва да са. Чудесни бяха.”

Нулевото равенство срещу Кембридж не е единственият конфузен резултат в историята на Манчестър Юнайтед в турнира за купата на Англия.

Ако говорим за разочарование, то номер 1 е финалът през 1976 година. Тогава във втора дивизия Саутхемптън побеждава Юнайтед с 1:0 с гол на Боби Стоукс в 82-ата минута.

През 1984 година третодивизионният Борнемут с Хари Реднап отнася Манчестър Юнайтед с 2:0 в третия кръг. Головете вкарват Милтън Греъм и Йън Томпсън. А през 2005 година Екситър от конференциите прави сензационно 0:0 на „Олд Трафорд”, но при преиграването губи с 0:2.

Тогава сър Алекс Фъргюсън хвърля Кристиано Роналдо в реванша, за да не стане провалът още по-гръмовен. За този мач по света се чуват и типично български конспирации – тото залози, финансова инжекция от телевизиите, реклама. Може би тогава звучаха по-логично, защото Юнайтед беше свръхсилен.

Сега изглежда естествено тимът на Луис ван Гаал да се мъчи дори с Кембридж.

А иска ли да спечели купа през сезона, холандският треньор няма друг шанс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията