Човекът, върху когото се срина светът

Драмите в живота на Деян Ловрен, които се крият зад комедията на терена, видна за всички

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 25 Окт 2017
0
15307

Защо и как започва всичко (отново) между госпожа Ловрен и Дарио, не е ясно. Но Торбич очевидно е имал за цел не да разгаря огъна на любовта, а да стигне до банковата сметка на семейството, като го шантажира. Снимките стигат до интернет, а Ловрен е в шок.

След поредната му безумна грешка на терена, Клоп го вади от състава временно, оправдавайки го с травма. Скрива го от света.

Месеци по-късно, отслабнал видимо и изнервен от най-малкото на терена, Деян прави глупости в отбраната на Ливърпул, докато на една пресконференция мениджърът му не изригва срещу вестник "Сън" и това, което той предстои да публикува дни по-късно.

Човекът за медиите в клуба е разбрал, че Дарио е продал историята си на изданието, което и без това е във война с град Ливърпул още от скандалните си публикации за трагедията на "Хилзбъро".

В Мърсисайд "Сън" реално няма продажби, купуват си го, за да го хвърлят ритуално в кошчето. Вестникът нанася удар - публикува историята за изневерите на Анита, че и снимки с Дарио. Ливърпул отнема правото на "Сън" да припарва на "Анфийлд".

Ловрен съвсем не е на себе си. Хърватският национален отбор се събира, помолен от бранителя, и приема - той не иска да играе на Евро 2016, за да спаси брака си. Поставя семейството пред един от най-важните турнири в кариерата (игра на Мондиал 2014, и то силно).

Психически е в тежко състояние, напълно неузнаваем. Съотборници и близки разкриват, че налита на бой на непознати пред магазина и на тренировъчната база. На ръба на лудостта е. Клоп застава зад него, клубът също.

След дълга лятна ваканция с Анита и децата, брачната халка, свалена месеци по-рано, е отново на пръста му. Най-трудното изглежда е минало и бракът е спасен. Самочувствието му постепенно започва да се връща. Спокойствието - също.

Стартът на миналия сезон е неузнаваемо добър - старият Ловрен се е върнал.

Но демоните никога не са далеч от дома на футболиста. И никоя заплата на света не може да ги прогони. Психически, той има дълбоко заложени проблеми, преследван от миналото - от бомбите в Босна, през изолацията в Хърватия, до изневерите и проблемите в семейството.

И не е нужно много, кулата отново да се заклати. Все пак сме първо хора, а после професионалисти.

През лятото гангстери влизат в дома на Ловрен, когато семейството точно се е прибрало от ваканция. Упояват спящите родители и деца със сънотворен газ, след което прибират всичко, което искат.

Шокът е огромен. За 10 дни Анита и децата живеят в хотел, а охрана от клуба ги пази.

Според думите на съотборника му Алберто Морено, хърватинът бил близо до сълзи преди всяка тренировка. След нея и секунда не се забавял, преди да отпраши към хотела. На терена - пълен потрес и грешка след грешка.

И последно, за да не помислите, че тук е някакво жълто издание, в което ровим личните истории на хората. Ловрен е имал 8 контузии в последните 18 месеца, като в трите месеца от началото на този сезон няма мач, преди който да не взима между три и пет болкоуспокояващи за нерв на гърба.

Не може да тренира - разкриха го в лагера на Хърватия преди решителната квалификация в Украйна на 10 октомври. Тогава Модрич и компания разбрали с ужас, че бранителят дори не може да тича, без да пие хапчетата. Пропусна мачовете с Манчестър Сити и Бърнли заради проблеми с гърба и ахилеса, не тренира в 4 от 5 дни през седмицата преди двубоите с Арсенал и Тотнъм.

Всичко това намери своята кулминация в неделя на "Уембли". И преди това за трите си години на "Анфийлд" Ловрен не убеди, че е нов Бекенбауер или дори Карагър. Напротив, може да се каже, че в най-добрите си дни е средна класа.

И грешките му срещу Тотнъм, където бе публично разсъблечен и бит с камшик, ако трябва да използваме средновековна терминология, не са някаква новост. Просто дойдоха в повече, накуп, в един мач и то на твърде висока сцена при твърде голям залог.

Всичко това, което изчетохте дотук, ако сте намерили достатъчно търпение да го сторите, не е написано в защита или оправдаване на осъдения на смърт. Просто е опит да се разкрие една невидима страна от живота на професионалист в сапунения мехур, създаден от медиите около футбола.

Този бизнес е месомелачка и при парите, които завърта, никой на никого не прощава моментни слабости и лични проблеми.

Дори Клоп не издържа. Не е ясно дали в неделя смени Ловрен толкова рано, за да го запази отново, знаейки добре през какво е минал и минава хърватина. Или защото и за него отборът вече е твърде важен, за да се толерират футболните недостатъци на този, който трябва да е лидер на отбранителната линия. И чашата е преляла.

Ще покажат следващите седмици до януари. Няма да е изненада Ливърпул да продаде Ловрен - и за двете страни това може да е освежаващ и добър ход.

Проблемът е, че след всичко в живота и срутването на света върху главата му, продължаващо вече години наред, демоните никога няма да заспят напълно и човекът е цъкаща бомба.

Просто е въпрос на време фитилът да изгори напълно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията