Той е най-мразеното копеле във футбола. И това му харесва

Историята на Икарди от квартала на ножарите в Росарио, през презрението на Марадона до войната с ултрасите

Sportinglife
Sportinglife 11:50 ч., 18 Окт 2017
0
54763

Но скандалът е огромен. Тримата синове на Лопес и Нара остават с блондинката, а тя се жени за Мауро съвсем скоро след развода със съотборника и приятеля му.

"Икарди е едно копеле - изригва Диего Марадона в телевизионно предаване в Аржентина. - Макси Лопес го прие в дома си, направи го част от семейството си. Хората без принципи и морал, които не уважават приятелите си, за мен са мъртви."

На тялото на Икарди се появяват три имена - на синовете ... на Макси Лопес. Татуира ги наред с лъвовете, тигрите, войниците, огньовете, с които е нашарено цялото му тяло. Скоро Ванда също грейва на лявата му ръка - и като лице, и като име.

От тогава още два пъти татуистът шари имена на момичета, защото Мауро и любовта му имат две дъщери - Франческа и Исабела.

Цялата история придобива характер на сапунен сериал, но Италия и Аржентина, както и голяма част от феновете по света, са настроени срещу Икарди. Лопес е сринат психически, като дава само едно интервю, в което говори по темата. Нарича Мауро "змия".

Двамата се срещат за първи път на терена в мача Интер - Сампдория, след като Икарди е продаден за 13 милиона на гранда от Милано. Макси не го поглежда и не приема подадената ръка. Случва се още три пъти от тогава, с екипите на Торино и Удинезе, Лопес също не приема ръкостискане с "предателя". И никога няма да го направи.

Номер 9 на Интер е освиркван на всеки стадион в Италия, наричан е с ужасни обиди. В отговор Ванда не спира да пуска предизвикателни полуголи снимки (на себе си, но и на двамата), за да подклажда още неприязънта на общественото мнение към семейството.

На терена нещата потръгват, деветката е голмайстор на Интер и получава капитанската лента само на 23 години.

Но Икарди няма да е Икарди, ако не взриви скандал. Не му е в природата да остави нещата спокойно да се развиват и да не е главен участник в нещо лудо.

Вече го мразят и тифозите на Интер, въпреки че вкарва като луд за отбора и го държи по върховете на класирането.

Миналата година излезе скандалната му автобиография, в която бе описан надълго и широко един момент от кариерата му в синьо и черно.

След мач като гост на Сасуоло, загубен с 1:3, Мауро и Фреди Гуарин отиват при ултрасите на гостите. Запалянковците са бесни. Икарди хвърля фланелката си на агитката, но му я връщат за секунда.

"Свалих екипа и го дадох на едно дете - разкрива в автобиографията си нападателят. - Един от тарторите на ултрасите взе фланелката от ръцете му и ми я хвърли обратно. Бих го ударил, ако можех да го стигна.

Това беше жест на копеле.

"Лайно такова, много си смел пред всички тези около теб, трябва да се срамуваш от себе си", изрекох към него. Ултрасите тук не знаят, но аз съм израснал в един квартал, в който има може би най-много престъпления и убийства от цяла Южна Америка.

Колко са тези тифози, тези ултраси? 50? 100? Ще доведа 100 престъпници от моя квартал и ще ги избият до крак!".

Не е добра идея да наричаш "лайно" някой от тарторите на ултрасите на собствения си отбор. Нито да ги плашиш.

Транспарант: "Ние сме тук. Ще ни уведомиш ли, когато дойдат твоите приятели от Аржентина?" го чакаше пред къщата му. Получи заплахи, а трибуните го освиркваха при всеки пропуск. Отношенията на капитана с тифозите станаха нетърпими и клубът обмисляше да го продаде.

В крайна сметка се стигна до някакво примирие, но без Маурито да се извини. "Никога не бих го направил", продължава с широката си усмивка, която мнозина наричат "доста нагла".

Никой не го обича (освен Ванда и децата) - дори собствените му фенове. Не личи да му се отразява.

На 24 години той е изключително ефективен, има 9 гола в 8 мача този сезон и вкара хеттрик на Милан през уикенда, за да реши дербито.

Вдигна фланелката си пред ултрасите на Интер, което отново не бе жест на особено уважение. Сякаш им казваше - псувайте ме сега!

Виж, в аржентинския отбор изобщо не му е лесно да пробие. Има едва 4 мача, въпреки че от четири години и убийствено постоянен в едно от най-силните първенства.

Просто не го викаха. Според жълтите издания в Италия, това е заради Меси, който е добър приятел с Макси Лопес. Но теорията не издържа, защото сега е в тима, а след мач двамата с Лео си пускат снимки как са прегърнати в съблекалнята.

Дори да не е неприязънта на Меси, причини да не го викат има много. В Аржентина гледат на него като на италианец, защото не е играл в местната лига (както и Лео, между другото). А случката с Ванда и Макси настрои всички срещу него.

"Кой знае, може да е заради жена му - коментира популярният журналист Арсенио Гайего в Буенос Айрес. - Тя нямаше добро и почтено име в публичното пространство и преди скандала с Макси Лопес. Качеството на Икарди като футболист не подлежи на никакво съмнение, но репутацита му още го държи далеч от обичта на феновете в Аржентина."

Както и в Италия. И не само.

Всъщност, вероятно той няма от кого да очаква съчувствие и разбиране. Всички тайничко го мразят или поне го презират.

Не му пука. Даже май му харесва.

Само вижте усмивката. И бройте головете.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията