Накъде тръгва Левски?

Спас Русев очаквано застана начело на клуба, но какъв ще е пътят пред него

Sportinglife
Sportinglife 17:05 ч., 30 Авг 2016
0
1600
Levski.bg

Освен това до дни Русев ще изплати и забавени заплати на служители и футболисти - тоест, влиза си във владението и си поема първите разходи.

С две думи - бизнесменът не смята да се мести в България заради Левски, ще управлява от дистанция, защото съзнава, че силата му не е във футболните познания. Планира да осигури бюджета и да се довери на хора, разбиращи от футбол и от футболен мениджмънт.

Спас Русев ще взима само макрорешенията.

По темата с треньора.

Гласовете в Левски засега преобладават за това Люпко Петрович да остане.

Но и тук имаме "засега", защото това решение ще е в ръцете но новите силни хора, които Русев ще избере. Има вероятност този избор да се забави до края на септември, но е по-вероятно Левски да има управляващите си имена още до десетина дни.

Бизнесменът от Лондон държи да се консултира с максимален брой хора около клуба, защото не е запознат с всичко в родната футболна действителност.

Едно е сигурно - бил е убеден от свои приближени в очевидното, че Станимир Стоилов е идеалният треньор за Левски.

Но за идването му няма шанс поне до края на полусезона на Астана - първенството на Казахстан и груповата фаза на Лига Европа, която завършва през декември.

След това всичко е въпрос на преговори, а и зависи от имената на хората, които дотогава вече ще са избрани да ръководят клуба.

Важно е да се знае, че преговори със Стоилов не е имало, както и с никой за пост в Левски от страна на Русев.

Позицията на феновете

Тръст „Синя България” излезе с позиция след решенията на Общото събрание. Ето откъс от нея:

"Тръст „Синя България” като миноритарен акционер и най-вече организация на привърженици на Левски смята, че г-н Русев ще получи цялото необходимо доверие от синята общност, необходими за сериозни инвестиционни планове, които да върнат отбора на историческото му място, което е безусловният връх в българския футбол.

Същевременно като привърженици на Левски и акционери, няма как да спестим огорчението си от начина на провеждане на Общото събрание на клуба и най-вече липсата на уважение към дребните акционери, които получиха думата чак в точка „Разни” при отсъствието на бившите и настоящи акционери."

Ако Сираков поеме нещата, Петрович ще работи спокойно в Левски в следващите месеци, но ще има зимни преговори със Стоилов.

И накрая - за целите.

Официално такива още не са поставяни.

Но е ясно - Спас Русев е убеден, а това ще бъде предадено и на ръководителите на клуба, че Левски трябва да е шампион и да играе в Шампионската лига.

"Сините" не са печелили титлата от 2009-а, като за периода от седем сезона не са вдигали трофей.

А единственото им участие в групите на Шампионската лига бе през 2006-а, когато спортен директор бе Сираков, а треньор - Стоилов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията