Цирк - изпълкомът дори не гласува казуса "Литекс"

БФС дължи обяснение защо 40 дни размотаваше всички по толкова ясен случай

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 20 Яну 2016
0
310

БФС доказа отдавна известното - че е напълно ненужен и несъстоятелен, като дори не стигна до гласуване по казуса "Литекс".

Заседанието на изпълкома, свикано само заради този случай, се оказа повод ръководителите на футбола да се видят, да пият кафе (може би не само), но не и да кажат "да" или "не" по най-наболелия въпрос.

Всъщност, тази сбирка на изпълкома, както и предишната, а и събирането и фиктивните две събирания на някаква правна комисия по темата, се оказаха 40-дневно разтакаване и заблуждаване, че нещо се прави.

Истината е, че още след мача Левски - Литекс (прекратен при 0:1) бе взето единственото правилно решение, като тимът от Ловеч наруши правилниците и заслужено бе изваден от групата.

И всички действия и думи след това, казани и предприети от шефове на БФС, са прах в очите.

Нито някой е имал намерение да връща Литекс, нито е имал право.

Но защо 40 дни гледахме постановка, а отборът от Ловеч хранеше излишни надежди и не знаеше за какъв футболен полусезон да се готви - това може би е редно да ни обяснят хората от улица "Иван Асен".

Безумието не е свършило.

Сега идва "тежкият" ход да бъдат анулирани резултатите на Литекс от началото на сезона, когато ще изригне Левски - губещ от процедурата.

А тя е също толкова кристално ясно формулирана в наредбата, както и изваждането на провинилия се отбор.

Но явно след толкова компромиси и "танц по тънък лед" - да сме добре с всеки, сега на БФС му е трудно да вземе дори съвсем ясни и лесни решения.

За какъв дявол изобщо го има този изпълком, пълен с хора, които се информират за случващото се във футбола само на събиранията му?

Както и какъв е смисълът от това да се бие в гърдите Боби Михайлов, че имал 9 души в комисии на УЕФА, като в структурите на неговото ведомство се случват безумия и никой няма смелост да вземе едно съвсем ясно решение?

Отговори няма.

Поредният изгубен ден на българския футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията