Въпросите преди Гран при на Япония

„Сузука” може да затегне битката за титлата във Формула 1

Sportinglife
Sportinglife 18:50 ч., 24 Сеп 2015
0
1136

Световният шампионат във Формула 1 навлиза в последната си фаза, а предстоящото състезание за Гран при на Япония трябва да даде отговора на някои много важни въпроси. Защото част от тях може да предопределят хода на битката за световната титла.

Формула 1 се завръща на трасето, където миналата година катастрофира Жул Бианки и уикендът ще е доста емоционален.

А сега, въпросите преди старта на „Сузука”.

Изключение или ново начало?

Преди уикенда в Сингапур беше ясно, че Mercedes разполага с най-добрия двигател, но представянето на Себастиан Фетел и Ferrari в квалификацията и състезанието беше повече от впечатляващо. Скудерията използва доста жетони за развитието на мотора си преди старта в Италия и на „Монца” Фетел остана на малко над 0,2 секунди зад Хамилтън в битката за полпозишъна.

В Сингапур авансът на Фетел в квалификацията беше 1,4 секунди пред Хамилтън. Това е огромна разлика, като се има предвид, че в няколко състезания тази година преднината на Mercedes беше една секунда на обиколка. Дали възходът на Ferrari ще продължи и този уикенд?

Ще се върне ли Mercedes в битката?

Никой не знае какво точно се случи с Mercedes в Сингапур. Някои смятат, че тази стъпка назад е била умишлена, за да се прикрият истинските възможности на новия мотор, а други мислят, че проблемите дойдоха от работата и налягането на гумите на Pirelli.

Тото Волф заяви, че проблемът е бил само в гумите. Сега ще видим дали наистина е било така.

Свърши ли битката за титлата?

Люис Хамилтън остава фаворит за титлата с 41 точки аванс пред Нико Розберг, а Фетел е на 8 точки от германеца.

Но в Mercedes имаха проблеми в три от последните четири състезания. Хамилтън призна, че е карал слаб в Унгария, а в Италия и в Сингапур тимът имаше технически проблеми. Още едно отпадане на Люис и победа на Фетел или Розберг и битката ще бъде рестартирана.

Това ли е краят за Дженсън Бътън?

Очакваше се, че Бътън ще съобщи в Япония, че напуска Формула 1 в края на годината. Но това не стана, поне засега. Той може и да не се представя особено силно в последните три сезона, но истината е, че през 2015 Дженсън е класи над работата на McLaren и Honda.

Британецът точно отбеляза, че не е много забавно да се бориш в дъното на колоната, когато знаеш как да печелиш състезания и вече си го правил.

Какво ще ни поднесе времето?

Прогнозата казва, че може да вали от петък до неделя. Всички знаят, че мократа писта гарантира интересно състезание. Феновете искат точно това. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията