Как ще изглежда новият Интер

Трансферната кампания на „нерадзурите“ накара тифозите да мечтаят

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 28 Юли 2015
0
1478
Getty Images

Тактическите предпочитания на Роберто Манчини не се променят кой знае колко съществено през годините. Затова можем да предположим, че и през новия сезон Интер ще разчита най-вече на схемата 4-3-1-2, който треньорът използваше и в предишната кампания.

Вариантът 4-4-2, с който той експериментира през лятната подготовка, едва ли може да бъде оценяван реална алтернатива, с оглед на наличния персонал и на предстоящите сделки.

От друга страна, трансферът на Стеван Йоветич ще бъде приключен всеки момент, а ако „нерадзурите“ доведат до победен край преговорите за Иван Перишич, то по-вероятно изглежда миланци да използват 4-2-3-1 и 4-3-3.

Схеми и играчи

ИНТЕР 2014/15

4-3-1-2: Ханданович – Д’Амброзио, Ранокия, Видич, Жуан – Гуарин, Медел, Ковачич – Ернанес – Паласио, Икарди

ИНТЕР 2015/16

4-3-1-2: Ханданович – МОНТОЯ, МИРАНДА, МУРИЙО, Д’Амброзио –  Гуарин/Брозович, Медел/Ковачич, КОНДОГБИЯ – Ернанес – Икарди, ЙОВЕТИЧ

4-3-3: Ханданович – МОНТОЯ, МИРАНДА, МУРИЙО, Д’Амброзио – Брозович, Ковачич/Медел, КОНДОГБИЯ – ПЕРИШИЧ, Икарди, ЙОВЕТИЧ

Тактиката никога не е била сред силните страни на Манчини, който периодично привлича специалисти именно в тази област.

Това лято към щаба на Интер се присъедини Адриано Бакони, с когото треньорът на „нерадзурите“ е в отлични взаимоотношения.

Двамата се познават от 2000 г., когато заедно посещават курсовете на италианската федерация в Коверчано. Оттогава пътищата им са се пресичали няколко пъти.

Най-емблематичният случай бе през декември 2013 г., когато Адриано даде няколко съвета на Роберто по телефона и това помогна на Галатасарай да изхвърли Ювентус от Шампионската лига.

Миналото лято Бакони вече оказа известно съдействие на Интер, но това не спаси Валтер Мадзари от уволнение.

Авторитетът, на човека, който даваше консултации на самия Марчело Липи на световното през 2006 г. обаче не пострада ни най-малко.

В същото време „нерадзурите“ разчитат и на научно-техническия прогрес. Интер стана вторият клуб в Италия (след Наполи), който използва дронове по време на тренировки. Безпилотните летателни апарати записват заниманията за по-нататъшен анализ.

Основните промени

Пристигнали

Джейсън Мурийо (Гранада, 8 млн. евро), Жофри Кондогбия (Монако, 30 млн. евро), Жонатан Биабиани (Парма, без пари), Жоао Миранда (Атлетико М, 3 млн.), Мартин Монтоя (Барселона, под наем), Стеван Йоветич (Манчестър Сити, ?)

Напуснали

Уго Кампаняро (изтекъл договор), Жонатан (изтекъл договор), Лукас Подолски (Арсенал, изтекъл наем), Здравко Кузманович (Базел, 2 млн. евро), Джоел Оби (Торино, 2,3 млн. евро)

Интер запази всички основни играчи от предишния сезон. Кампаняро, Жонатан и Кузманович изпаднаха в немилост при Манчини и напускането им няма да се отрази на „нерадзурите“.

През 2014/15 г. „черно-сините“ допуснаха цели 48 гола в Серия А и съответно най-големи промени настъпиха в защитата. Очаква се три от четирите стартови позиции в отбрана да заемат новобранците Монтоя, Мурийо и Миранда.

Основното попълнение (преди сделката за Йоветич) е халфът Жофри Кондогбия, когото Интер измъкна под носа на „братовчедите“ от Милан.

От успешната адаптация на френския национал до голяма степен ще зависи цялата концепция на Манчини.

Ако Кондогбия наистина се окаже двойник на Гатузо от най-добрите години на последния, треньорът ще може да използва типичен плеймейкър (Ковачич) в зоната на опорния халф.

В противен случай обаче Манчини ще трябва да действа по-консервативно и в тази зона вероятно ще продължи да се подвизава Медел.

Какво да очакваме

Селекцията на Интер е приключила. Йоветич на практика вече е играч на клуба, но „нерадзурите“ работят по трансферите на Фелипе Мело (Галатасарай) и Перишич (Волфсбург).

На Апенините често се шегуват, че винаги си струва да поканиш Манчини за треньор, защото той най-малкото ще накара собственика да развърже кесията.

Нищо чудно, че лятото се оказва толкова приятно за тифозите на Интер след кошмарния изминал сезон. Засега треньорът успешно оправдава репутацията си, карайки Ерик Тохир щедро да бърка в джоба.

А ако мечтите за скудето не се оправдаят – какво пък, догодина „нерадзурите“ може да се сдобият с поредния нов треньор.

Няма значение колко далече е крайната цел –важното е да се гребе в правилната посока...

Източник: Sports.ru

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията