Game, set & match Mr. Dimitrov

Григор Димитров подпечата най-силния сезон в професионалната си кариера

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 17:25 ч., 06 Ное 2014
0
248

Маркетинговият сезон

В крак с успехите на корта през годината, маркетинговият потенциал на Григор бележеше забележителен прогрес. Признаците, че рекламната реколта ще е добра се появиха още в края на миналия сезон, когато стана ясно, че от 1-и януари Димитров влиза в договорни отношения с мениджърската агенция "Team8", основана от Роджър Федерер и Тони Годсик.

Определиха я като "бутикова", която цели да събере "емблематични спортисти" - ясен знак, че от Григор се очаква да "стъпи в обувките" на Роджър и останалите "емблеми" през следващите години. Машината за пари на Маестрото и хората около него не спира, а фактът, че Григор е близо до нея, изобщо не е за подценяване.

Mr. Hotshot

Видео с уникални изпълнения на Григор Димитров

Успоредно валяха инициативите на Nike и Wilson - спортните партньори на българина. Усмивката му грееше от всяко видео и постер на компаниите, а той не пропускаше да снима новите си маратонки или екип и да ги публикува в Twitter и Фейсбук.

Тъкмо започваше песента "Отива си лятото" и есента донесе златно бижу на ръката на Гришо. Димитров стана част от изисканата фамилия на Rolex и новината отново го събра в едно изречение с Роджър Федерер и още няколко от мегазвездите на световния спорт.

Рядко го виждахме в България, но дойдеше ли си - бизнес ангажиментите му бяха в кърпа вързани. След сезона, Григор кацна у нас в компанията на Жерар Депардийо (макар и случайно), а след два дни огромен билборд покри сградата на телекомуникационна компания.

Просто ореолът му на звезда го следваше навсякъде, а той се подчертаваше и от официалните числа. Според данните на ATP, приходите на първата ни ракета от наградни фондове през този сезон възлиза точно на $2,559,359. Но той не мисли да спира дотук. Точно както на корта, така и в бизнеса, най-доброто от Григор тепърва предстои.

Григор и Мария

Григор Димитров и Мария Шарапова често са определяни като една от най-атрактивните спортни двойки, а шумът около връзката им бе оглушителен и през 2014-а. 

След като жълтите издания се наситиха на любовта им, стана модерно да ги разделят. Занятието се повтаряше горе-долу по веднъж на месец, а признаците за края на романса бяха най-различни.

Най-тежкото им "престъпление" беше, че не се следват в Twitter, а на няколко пъти заподозряха Мария, че е нещастна и самотна само от нейни снимки в социалните мрежи. Новината за звездната раздяла се разпространяваше дори от ИТАР-ТАСС.

Но ето, че сезонът свърши, а Григор и Мария са отново заедно и влюбени. Непоправимият романтик Гришо праща виртуални послания на любимата си, а двамата броят дните, в които ще се съберат за така жадуваната почивка.

Няма как - тези, които ги разделяха, трябва да сменят плочата, защото съвсем скоро се очаква да се появят снимки от някой екзотичен плаж.

Двамата очевидно са постигнали такъв баланс във връзката си, който за мнозина е недостижим. Опитват се да са дискретни и не дават ухо на глупостите, които се пишат за тях. И винаги гонят целите си с едно наум, че кариерата и личният живот са две съвсем различни неща.

Mr. Hotshot

Тежката ръка на Роджър Рашийд се стовари върху рамото на Григор с безпрекословна заповед - ограничаване до минимум на атрактивните избухвания на корта, които радват публиката, но крият и огромен риск.

Mr. Hotshot

Видео с уникални изпълнения на Григор Димитров

Действително, Димитров започна да играе по-прагматично, но почти във всеки мач даряваше на феновете и историята поне по едно-две отигравания, достойни за "Удар на годината".


"Хотшотите" му през сезона бяха толкова много, че сайтът на ATP предприе нестандартен подход - накара Григор да отсее сам пет от най-впечатляващите си отигравания и да ги придружи с коментар.

 Григор селектира моменти от мачовете си през годината срещу Анди Мъри, Новак Джокович, Мариуш Копил, Томаш Бердих и Джак Сок.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията