Баска експедиция за Барса

Каталунците два пъти са падали при дебют в провинцията

Sportinglife
Sportinglife 12:50 ч., 12 Март 2015
0
617
Getty Images

Седмица преди вечното дерби грандовете Барселона и Реал имат наглед лесни мачове. „Кралете“ са в криза, чакат помощ от баски. Но не Атлетик или Реал Сосиедад, а от малкия Ейбар. За първи път в историята си Барселона ще гостува на стадион „Ипуруа“. Историята помни, че от пет дебюта в страната на баските каталунците имат две загуби – срещу Атлетик и Реал Сосиедад, а са направили реми срещу Алавес. Единствените победи на гранда при първи мач в областта са срещу по-скромни отбори – Аренас и Реал Унион.

След осем поредни гостувания без победа срещу баски съперници Барса успя да спечели при последното 5:2 срещу Атлетик в Билбао. Ако спечелят и срещу Ейбар, каталунците ще направят рекордна пета победа като гост за периода от началото на януари до средата на март. Тимът на Луис Енрике е с най-добра защита – 16 гола и най-добро нападение – 76. От началото на сезона Барса не е пуснал гол с удар извън наказателното поле. Лео Меси за 24-и път направи хеттрик миналия уикенд срещу Райо Валекано – рекорд в историята на Примера. А Луис Суарес неизменно се разписва в последните четири мача на отбора. Само Байерн е прави повече пасове на мач от Барселона – 655 срещу 594. Барса няма реми от 11 мача, а Ейбар от 7. Малкият тим не е побеждавал от 8 срещи.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по F+

Валенсия – Депортиво

Депортиво не е печелил от седем гостувания на „Местая“ - четири загуби и три ремита. След 14 поредни мача без поражения от галисийци Валенсия падна с 0:3 през есента на „Риасор“. Това бе най-голямата загуба на тима и най-голямата победа на Депортиво през сезона. В последните три мача между съперниците има три червени картона. Ако се гледаха само домакинските мачове, Валенсия щеше да е на второ място в класирането – след Атлетико и преди Барса и Реал. „Прилепите“ не са губили от пет кръга, а нямат домакински Х от седем.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в петък от 21,45 ч по ТВ+

Еспаньол – Атлетико

Атлетико влезе в серия от две поредни ремита, която е най-дълга без победа през сезона. Еспаньол не е вкарвал гол единствено срещу Депортиво на своя стадион. Каталунският тим е допуснал осем гола с удари извън наказателното поле – рекорд в лигата. Еспаньол не е правил Х от 15 кръга и от седем на своя земя. Атлетико пък е допуснал два или повече гола само в шест двубоя.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 17 ч по F+

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Депортиво – Севиля 2 (3:4)

Елче – Алмерия под 2,5 (1:0)

Барселона – Райо Валекано 1 и над 2,5 (6:1)

Реал Сосиедад – Еспаньол под 2,5 (1:0)

Виляреал – Селта 1 (4:1)

Атлетико – Валенсия Х и под 2,5 (1:1)

Райо Валекано – Гранада

Първият мач между отборите в Примера на този стадион бе в последния кръг на сезон 2011/12. Тогава Райо спечели с 1:0, което позволи и на двата отбора да останат в елита. Това бе последният двубой на Абел Ресино в първия му престой в Гранада. Никога между двата съперника не е имало Х. Двете домакински победи на Райо над Гранада са все с по 1:0. Мадридчани не са правили реми от 24 кръга, а Гранада няма победа от 11 гостувания.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч

Селта – Атлетик

Атлетик елиминира Селта за кралската купа с победа 4:2 като гост. Баските не са губили от съперника в първенството от октомври 2006 година. Селта не е побеждавал Атлетик у дома от 2003-а. Баските са в серия от три поредни победи. За последно спечелиха четири поред през 2011-а. Загубата от Виляреал в миналия кръг спря серия от 5 мача без загуба за Селта. Атлетик не е допускал гол в четири поредни двубоя – най-добро постижение от 1989 година насам.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 23 ч

Алмерия – Виляреал

Виляреал няма загуба в петте си мача срещу Алмерия в Примера, а в четири не пусна и гол. „Жълтата подводница“ вкарва два или повече в пет от последните шест мача срещу съпертника. Алмерия има само една победа от последните 13 домакинства през сезона. Отборът не е вкарал гол от три кръга. Виляреал няма победа от пет гостувания.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 13 ч по Ф+

Малага – Кордоба

Победата с 2:1 през есента на Малага доведе до уволнението на треньора Албер Ферер. Домакините е загубил само веднъж като домакин от четири опита. Малага няма реми от шест кръга, а Кордоба от седем.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч

Севиля – Елче

Севиля никога не е губил като домакин от Елче. Има 12 победи и пет ремита. Единственият случай, в който Севиля не вкарва гол е при 0:0 през 1976 година. „Севилските бръснари“ не са губили у дома от 21 двубоя. Елче пък падна само веднъж от четири гостувания насам. Севиля е пускал само веднъж два или повече гола.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по ТВ+

Реал – Леванте

Леванте бе един от двата отбора, победил Жозе Моуриньо като треньор в Реал в шампионската година на португалския треньор. Грандът спечели осем от последните девет мача срещу съперника. Ако Реал не спечели, ще е за трети кръг поред – най-дългата серия при Карло Анчелоти. Еврошампионът вкарва най-много през първото полувреме – 36 пъти. От десет опита Реал не е губил у дома в Примера. А Леванте не е правил реми от шест кръга.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по ТВ+

Хетафе – Реал Сосиедад

Хетафе има само една загуба от последните осем мача срещу Реал Сосиедад. Баските са побеждавали само веднъж като гост в „Колизеума“. Но това бе най-тежкото домакинско поражение на Хетафе – 0:4 през 2011 г. Реал Сосиедад единствен не е побеждавал като гост през сезона. Хетафе не е правил реми от 10 кръга и от пет на свой терен.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 21,45 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията