Вотът на изненадите

Стивън Къри изпревари ЛеБрон Джеймс в гласуването на феновете

Sportinglife
Sportinglife 14:45 ч., 23 Яну 2015
0
3450
Getty Images

„Ако не ви се налага, не се опитвайте да си обясните вотът на привържениците”.

Така един от популярните американски сайтове bleacherreport.com започна анализа си за обявените стартови състави за Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация.

Едно от най-големите зрелища в спорта зад Океана ще се играе на 15 февруари в Ню Йорк.

Голямата изненада в тазгодишното гласуване дойде с обявяването на името на победителя. Очакваше се това отново да бъде суперзвездата на Кливлънд Леброн Джеймс.

Съставите

Изток

ЛеБрон Джеймс (Кливланд Кавалиърс),Кармело Антъни (Ню Йорк Никс), Поу Гасол (Чикаго Булс), Джон Уолс (Вашингтон Уизърдс), Кайл Лоури (Торонто Раптърс)

Западът

Блейк Грифин (Лос Анджелис Клипърс), Марк Гасол (Мемфис Гризлис), Антъни Дейвис (Ню Орлиънс Пеликанс), Стивън Къри (Голдън Стейт Уориърс), Коби Брайънт (Лос Анджелис Лейкърс)

„Крал Джеймс” водеше до самия финал, когато бе изпреварен от гарда на Голдън Стейт Уориърс Стивън Къри.

Къри е с основна заслуга за феноменалното представяне на тима си през този сезон. Уориръс имат 34 победи и едва 6 загуби, за Стивън това ще бъде едва второто участие в шоуто след миналата година.

Според специалистите той е и основен фаворит за MVP в Лигата през този сезон.

Уориръс получиха и още едно признание. Треньор на звездния тим на Западната конференция ще бъде наставникът на тима Стив Кер. Той ще бъде едва вторият наставник, който още в дебютния си сезон получава подобна чест.

Първият е Лари Бърд, който като треньор на Индиана през 1998 г. получава правото да води Изтока.

Титуляр за първи път откакто играе в НБА ще бъде Марк Гасол.

Испанската суперзвезда ще участва за втори път в шоуто като според специалистите онова, което тази година е привлякло вниманието на феновете е повишената му ефективност. През този сезон Гасол бележи с пет точки повече средно на мач, от предишното си най-добро постижение.

Любопитен момент е фактът, че срещу Марк ще се изправи брат му Пау който е избран в стартовия състав на Изтока за първи път от 2011 г. насам.

Към Гасол и Къри в звездния отбор на Запад се присъединяват още Антъни Дейвис (Ню Орлиънс Пеликанс), Блейк Грифин (ЛА Клипърс) и избраният за 17-и път в стартовия състав Кобе Брайънт.

Присъствието на ветерана също се приема като изненада предвид сравнително ниската му ефективност – едва 37,3% от вкараните от ЛА Лейкърс точки са дело на Кобе.

Феновете обаче са любопитни да видят как ветеран като него ще се справи с хъса на по-младите.

За Кобе това може да бъде едно от последните участия в шоуто.

35-годишният баскетболист има само още една година договор с езерняците и все още няма яснота до кога ще остане на терена.

Участието на Кобе обаче е поставено под сериозна въпросителна след като от клуба обявиха, че той има проблем с разкъсан мускул на дясното рамо.

Колко точно ще отсъства ветерана ще стане ясно в следващите дни. Ако той не е в състояние да участва в Мача на звездите мястото му вероятно ще бъде заето от реализатор №1 на Лигата до този момент Джеймс Хардън.

Отсъствието на Хардън е сред другите изненади на тазгодишния избор на феновете.

Само преди дни той стана петият играч от сезон 1985/86 насам, който успя да вкара максимален брой точки от малко на брой изстрели. Тогава Хардън отбеляза 45 точки от 18 изстрела.

В отбора на Изтока за 11-и път попадна ЛеБрон Джеймс.

Той е втори по вот в Лигата след Къри. Останалите са Пау Гасол, Джон Уол, Кайл Лоури и Кармело Антъни. Вотът за Кармело е по-скоро признание за домакините от Ню Йорк, защото баскетболистът определено е далеч от най-добрите си изяви.

Тимът му също и дори записа отрицателен рекорд от 36 поражения и едва седем победи до тук през сезона. В същото време най-добрият тим на Изток – Атланта Хоукс нямат нито един свой представител в стартовата петица.

Следващата седмица се очаква да бъдат обявени резервите на двата състава.

Звездния уикенд стартира още на 13 февруари, а на полувремето на самия сблъсък шоуто ще бъде поверено на американската актриса и певица Ариана Гранде.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията