Реал не е добре, но дори слаб Реал е достатъчно силен да бие

Отборът на Зидан има проблеми в отбрана, Модрич и Кроос не са във форма, а атаката е на проблясъци

Sportinglife
Sportinglife 12:20 ч., 27 Фер 2017
0
1803
GETTY IMAGES

Първото е, че класата на играчите е много висока и те могат да обръщат мачове с еднократни моменти на гениалност - и то не са двама или трима. Като започнем от Марсело, през Кроос, Модрич, Бейл, Роналдо, Бензема...

Все някой нещо ще сътвори. Съперниците имат проблем заради репутацията и класата на този състав.

Второто оръжие: Гладни резерви.

Реал пуска на терена Иско, Мората, Лукас Васкес. А те се включват като хищници с класа и мотивация. Не са Меси и Роналдо, но понякога не е необходимо да си Меси или Роналдо като качества, за да правиш разликата като тях. Мотивацията и свежестта са достатъчно силни оръжия за добри играчи, а и тримата са такива.

Третото е характерът. Реал през тази година след 0:2 във Волфсбург, когато обърна с 3:0 в реванша германците, направи повече от дузина такива обрати.

И при 0:2 не ги отписвайте, те събират сили на волята и с класата, която струи отвсякъде, вкарват, натискат, подлагат на напрежение и побеждават.

Реал не е във форма очевидно. Не е в най-доброто си състояние, нека кажем. И това е според неговите мерни единици за състояние, форма и качество на играта.

Но е достатъчно добър да бие всеки. Дори сега.

А след няколко седмици, когато Бейл е на пълни обороти, Роналдо се върне и духом от ваканцията си, а останалите танцуват в техния ритъм, Мадрид ще бъде отново изключителна сила. Той и сега е почти непобедим като дух и характер, а когато е и в добра форма...

Нищо чудно да видим и това, което новата история на евротурнирите не помни - защита на купата на шампионите.

Трудно някой може да е пред Реал в списъка на фаворитите за победител в турнира.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията