Мирела, Елица и Радо - безспорни и освежаващо нормални

Тройката за "Спортист на годината" е напълно заслужена

Динко Гоцев
Динко Гоцев 22:15 ч., 20 Дек 2016
0
2385

Мирела Демирева стана "Спортист на годината" у нас в анкетата на НОВЕ, в типичния си естествено скромен и леко притеснен от вниманието и светкавиците стил благодари набързо и ... изглеждаше освежаващо незвездна.

Момичето, съвсем обикновено и отдадено на спорта и ученето в еднаква степен, не спира да прави впечатление на различен герой във време на големи суети и его в спорта ни.

Мирела взе олимпийско сребро в скока на височина и няма съмнение, че трябваше да е №1.

Никой не може да спори и с другите двама в тройката.

Втора е Елица Янкова, окичила се с бронз в борбата на игрите Рио 2016.

Това бяха единствените ни индивидуално постигнати медали, а Елица, също като Мирела, е "обикновена звезда".

Усмихната и свежа, без пози и медийни "фризирания" на изявите и.

Трети е Радослав Янков, който записа историческото постижение да е първият българин - носител на Световна купа в зимните спортове.

Сноубордистът дойде лично на церемонията, въпреки че можеше да се оправдае с ангажименти по стартовете, които са в разгара си в същата надпревара за този сезон. И, точно както първите двама, Радо направи впечатление с нормалност на сцената. Нещо повече - беше искрено развълнуван и дори леко смутен от вниманието.

Янков наскоро стана един от малкото наши спортисти със собствен фенклуб.

Тримата на върха са свеж полъх, никога досега не са попадали дори в топ 10, а и символизират успеха без задължително той да е съпроводен с PR ефекти.

Без това да омаловажава резултатите на останалите в десетката, където има още няколко имена в тази категория.

Четвърта е Ивет Лалова (лека атлетика), пети е Григор Димитров (тенис), шести е боксьорът Кубрат Пулев, седми - алпинистът Боян Петров, осмото място е за Станимира Петрова (бокс), деветата позиция заема Александър Везенков (баскетбол), а десета е Цвети Пиронкова (тенис).

Треньор №1 на годината в анкетата на в. "Труд" е Ина Ананиева, която води Ансамбъла по художествена гимнастика - избран пък за отбор на 2016-а.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията