Батков трябва да каже истината за Левски

Няма кой друг да си отвори устата за случващото се в клуба от 2 години насам

Динко Гоцев
Динко Гоцев 11:00 ч., 21 Ное 2016
0
1376
Lap.bg

Тодор Батков си тръгна от Левски през юни 2015-а и след него остана не само наследството на титли, европейски пробиви и провали, недоволство на феновете и успехи във визитката на клуба.

Остана и усещането за нещо, което се случи извън обсега на чистата информираност на публиката, както и за сделка, зад която седят не тези играчи, които бяха избутани на предна линия.

В интервюто си в неделя за телевизия BIT пред Сашо Диков, Цветан Василев говори и за Левски. И за периода точно, когато Батков си тръгваше от клуба и в чии ръце е попаднал той.

Не може да се твърди, че точно Василев е някакъв рупор на истината у нас, но е сигурно, че е човек с адски много информация за случвалото се в държавата, бизнеса и банковия сектор в последните години. А и във футбола, помним.

Публична тайна е вече година и половина кой седи зад адвокат Александър Ангелов - и не само в Левски, но как точно се прехвърлят безвъзмездно акциите на клуба без Батков да получи нито стотинка, при условие, че година по-рано е дал интервю, в което е искал 15 милиона лева за дяловете си...?

Е, в интервюто от неделя на банкера с печална слава около фалита на КТБ се чуха доста интересни неща. И без да оценяваме - истинни ли са твърденията или не, е сигурно, че не за първи път чуваме имената на Делян Пеевски, Александър Сталийски и Бойко Борисов в някак потайното разпределение на акции в Левски.

Да не говорим за скандалното твърдение, което задължително трябва да бъде проверено от прокуратурата, дали клубът е бил финансиран с 1 милион лева кредит, който не е върнат, за да спаси лиценза си. "Тогава Левски беше заминал", казва Василев.

Ние помним кога е това "тогава" - Баждеков и Иво Тонев ни обясниха, че нещата са на ръба на фалит и само активизация на феновете и чудо могат да спасят финансово потъващия кораб.

И ето, че бе спасен. Но как е ставало? С какви пари?

Наистина ли е било с насочване "отгоре" на средства в касата - това трябва да бъде доказано или опровергано с документи.

Изобщо - време е да говори Батков.

Тези след него очевидно се задоволяват да ни хвърлят прах в очите. Защото ситуацията в Левски и днес никак не е прозрачна с идването на Спас Русев, който даде доста мъгляви данни за това как ще се финансира клуба и как зависи от "Виваком".

Нещата странно се навързват и това никак не е оптимистично за левскарите.

Но по-важното е да знаем какво точно се е случвало и се случва в клуба в последните 2 години.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията