Тодор Батков сдаде властта в Левски

Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са новите собственици

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 24 Юни 2015
0
1596
Lap.bg

Тодор Батков сдаде властта в Левски.

"Говоря за последен път като акционер в Левски. Днес депозирах заявление за подаване на оставка като председател на Надзорния съвет. Искам да се свика Общо събрание за да бъда освободен", заяви досегашният собственик на "сините" на пресконференция пред медиите след заседание на на Управителния и Надзорния съвет на клуба. 

В прав текст

Реших да прехвърля акциите си, които са 98.2% от акционерния капитал в равни съотношения на трима души - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

"Преставам да бъда акционер, респективно президент на Левски, за да продължа да бъда левскар", каза Тодор Батков.

"Реших да прехвърля акциите си, които са 98.2% от акционерния капитал в равни съотношения на трима души - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов", заяви още Батков.

"Доста мислих, говорих с различни хора и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи и програма за реално осигурено финансиране, което да гарантира реален бюджет.

Иво Тонев има достатъчно опит, доказа за изминалите години, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строителството на сектора, без това да беше абсолютно необходимо и сме на финала благодарение на неговите усилия. И това се случва без нито стотинка помощ от държавата. 

Александър Ангелов започна като колега в моята адвокатска къща през 1998 г и през годините е бил плътно до мен във всички казуси около Левски. Помогна в последните години и за осигуряване на допълнително финансиране. От 10 години е в Надзорния съвет.

Николай Иванов е собственик на групата фирми "Юпитер", на 47 години от Пловдив. Той е председател на Асоциацията за безопасност на движението и член на Строителната камара".

"Емоционален момент. Първо искам да благодаря на господин Батков за това, че ме покани в Левски в края на 2011 година и ми даде възможност да се докосна до този велик клуб. В последния месец имахме много разговори и се опитвахме да намерим решение на проблемите, които има Левски. Те не са от днес. Зимата аз взех решение да се върна отново. Взех това решение, защото бях информиран колко е тежка ситуацията в клуба”, бяха първите думи на Иво Тонев.

В прав текст

Бюджетът на Левски е гарантиран за три години напред. Този бюджет дава стабилност в определени рамки.

„Радвам се, че се структурира Управителен съвет с участието на феновете. Повечето събрания протичаха като това днес – със спорове, но с мисъл за доброто на Левски. Няма да има мажоритарен собственик в Левски от тук насетне. Това е много важно за бъдещето на Левски. Няма да има един човек, който да налива пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с голяма компания, която може да бъде основен спонсор, но може да бъде и акционер. Ако това стане, ще има четирима акционери.

Бюджетът на Левски е гарантиран за три години напред. Този бюджет дава стабилност в определени рамки. Той може да расте, ако всички заедно работим в тази насока. Заедно ръководството на Левски и публиката. Заедно да гледаме в една посока и клубът да просперира. Футболен клуб Левски ще се управлява само от Управителния съвет. Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет.

Дисциплината ще води клуба във всяко едно отношение. В работата, на стадиона, извън стадиона.

Естествено става дума и за финансовата дисциплина. Бюджетът е в размер на шест милиона и половина лева. Това наложи намаляване на заплатите на всички в клуба. С голяма част от хората са проведени разговори.

Не е лесно на двамата човека, които оперативно ще управляват клуба – става дума за Гонзо и Баждеков. Гонзо има цялата спортно-техническа власт – първият отбор и школата. Аз футболисти не гледам, няма и да го правя в бъдеще. Моята намеса е, когато стане дума за пари”, заяви още Иво Тонев.

„Искаме дисциплинирано харчене на пари. Имаме над 4 милиона и половина лева задължения към НАП. Първостепенна цел е да си изплатим задълженията и да не трупаме нови.

След 3 години финансово Левски трябва да е стабилен клуб. През това време всички хора трябва да полагат двойно повече усилия, за да се върне клуба на водещата си позиция. Много е важна подкрепата на феновете. Ние сме се постарали да осигурим финансов бюджет, който да гарантира съществуването на Левски, но подкрепата на публиката е най-важното нещо. Да, в Бургас бе велико. Но за нас е важно тази публика да я имаме на всеки мач". 

"Искам да благодаря на господин Батков за доверието, осъзнавам много добре каква е отговорността. През последните 10 години съм преживял всичко и хубаво, и лошо. Познавам добре клуба и искам да продължа с колегите напред", заяви Александър Ангелов.

"Ще маркирам три важни момента, които предстоят пред нас по пътя ни.

Първо, продължаваме със структура без мажоритарен акционер, ще има миноритарни акционери, от които никой няма да е с решителен глас.

Второ, ще работим с действащ Управителен съвет, който ще взима важните решения. Третата точка е финансовата дисциплина - ясен бюджет и ясна финансова част. Надявам се тези стъпки да върнат Левски на върха в българския футбол", сподели още Ангелов. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията