Бъдещето на Висшата лига

Най-големите таланти клуб по клуб

Sportinglife
Sportinglife 14:00 ч., 05 Окт 2016
0
612

Манчестър Юнайтед - Анхел Гомес

Сър Алекс си глътна езика, когато го видя да играе миналия сезон в мач на тима до 18 години. Той е само на 16, навърши ги през август, а има визията и уменията на играч, който е на терена поне от десетилетие.

Част от отбора, разбил Германия онзи ден, въпреки че можеше да играе и за Испания. Баща му Хил Гомес е бивш професионален футболист в родината му.

Мидълзбро - Тайрон О`Нийл

Типичен централен нападател от стар английски тип. След дни ще навърши 17 години, но головите му постижения вече са впечатляващи.

Клубът му възлага големи надежди, като го сравняват (тихо да не чуят феновете на Боро) с Алън Шиърър - героят на вражеския Нюкасъл.

Саутхемптън - Джейк Воукинс

Най-трудната задача е да избереш бъдеща звезда в академията на Саутхемптън, защото докато изсъхне печатното мастило върху листа, току-виж той вече дебютирал в първия отбор.

Воукинс е само на 16, роден през март 2000 г. От февруари тази година е част от тима до 18 г., като записа и едно участие в този до 21! Типичен продукт на тази академия, добре технически въоръжен ляв защитник, който може да играе и в халфовата линия.

Стоук - Ласе Сьоренсен

Висок и кльощав, 16-годишният датчанин пристигна в академията на Стоук на 14. Подписа тригодишен договор с клуба наскоро, с огромната си енергия и смелост в единоборствата, може да посегне към позицията на опорен полузащитник дори в първия тим скоро.

Съндърланд - Лий Конъли

Нападател, 16-годишен, с излъчване на хлапе от крайните квартали на северния град, но лицето лъже - момчето си е направо мъж, когато стъпи на терена. Работи здраво, пресира съперниците, стреля точно и вкарва доста голове. Преди дни вкара хеттрик за тима до 18 г. срещу Евертън, играе като №10 или №9 еднакво добре.

Суонси - Брендън Купър

Чак през януари ще стане на 17 години. Централен бранител, който не се притеснява да изнася топката и да търси пас. Качествата му на лидер са го направили капитан на отбора до 18, където е един от най-малките. Тренира през лятото с първия отбор по настояване на Франческо Гуидолин. Привърженик на отбора от дете, местно момче и доста талантлив.

Тотнъм - Ташан Оукли-Буут

През февруари ще навърши 17, а съвсем скоро след това очаквайте да го видите и в първия отбор с темповете, при които Маурисио Почетино дава шансове на талантливите играчи от академията. Централен полузащитник (горе) от модерен тип - еднакво добър и в дефанзивен, и в офанзивен план.

Вече има мачове за Англия, както и за тима на Тотнъм до 23 г.

Уотфорд - Рийс Стрей

Преди месец навърши 17 години, играе като централен полузащитник и не се притеснява да стреля отдалеч - нещо, което в Англия е окуражавано от ранна възраст у младите играчи. Има голям потенциал, като през този сезон вероятно ще влезе в игра за тима до 23 години, а може би в състава и на първия отбор за някой мач от турнир за купа.

Уест Бромич - Кейн Уилсън

Левият бранител ще е вероятно първият играч в историята на Висшата лига, роден през 2000-а. Той бе на скамейката на резервите за мача срещу Мидълзбро през август и Тони Пюлис очевидно го цени като алтернатива за позицията в първия тим.

Играе за отбора до 23 г., физически и психически изглежда готов за дебют във Висшата лига, въпреки че ще навърши 17 години чак през март 2017-а.

Уест Хем - Домингош Куна

Европейски шампион с Португалия до 17 години от това лято, прибран от Челси, където пък преди това бе отмъкнат от Бенфика... Уест Хем се възползва и нападателят подписа договор в клуба.

През ноември ще навърши 17 години, което не попречи на Славен Билич да го пусне на терена в два мача от квалификациите в Лига Европа това лято.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията