Жерар Пике и някакви глупави ръкави

Идиотски обвинения преляха чашата, бранителят на Барса напуска националния след световното

Sportinglife
Sportinglife 15:00 ч., 10 Окт 2016
0
949
GETTY IMAGES

Е, една от най-солидните двойки бранители в национален отбор, ще се разпадне. И един от най-добрите индивидуално защитници в света ще спре да играе за страната си.

И всичко това заради един ръкав. Нека са два, добре.

Случката щеше да е смешна, ако не беше трагично показателна за света на свръхинформация, свръхвнимание, свръхчувствителност и преекспонирата свръхтолерантност дори в случаи, в които няма никакво основание да се говори по темата.

Жерар Пике отряза ръкавите на фланелката си, с която игра за Испания срещу Албания в неделя, за да може по-удобно да намести отдолу горнището от термоматерия, което да му топли. Просто резна ръкавите на фланелката. Правили са го стотици футболисти, така им е по-удобно.

На снимката преди мача, това се видя. И тъй като екипът бе отрязан, на неговите крайчета нямаше червеното и златното - цветовете на националния тим.

Което предизвика вълна от протести в социалните мрежи и обвинения към този "каталунски идиот", който очевидно не иска да играе за Испания.

Всъщност, фланелката с дълъг ръкав няма цветовете на Ла Роха. Няма ни златно, ни червено. За разлика от тази с къс ръкав, който завършва с тях - и с която бяха повечето му съотборници край него. Просто и съвсем безобидно.

"Писна ми! - изригна Пике след победата с 270 в Шкодра. - Явно някои хора не искат да съм в отбора. Това е твърде много, тази глупост с фланелката е прекалена, тя преля чашата. Ще се откажа от националния след световното, нищо, че ще съм само на 31 години."

Бранителят занесе в миксзоната екипа на съотборника си Серхио Рамос, като нагледно показа на репортерите, че на фланелката с дългия ръкав няма знаменце на Испания, нито цветовете на отбора.

Скандалът е готов. Пике си тръгва след Мондиала.

Неговата вражда с феновете не е от вчера, той е освиркван на всеки домакински мач на Испания от година насам заради изпълнения извън терена, свързани не с националния, а със съперничеството на Барселона и Реал Мадрид.

Нещата започнаха през февруари 2015-а, когато рожденият ден на Кристиано Роналдо прерасна в грандиозен купон с колумбийската поп звезда Кевин Ролдан. Партито продължи до зори, а певецът си пусна снимки от него с Кристиано и Хамес Родригес.

5 часа по-рано Атлетико бе смазал Реал с 4:0 в първенството и пресата направо разби отбора от Мадрид за безхаберието да празнува след такова поражение. Оттам Реал излезе от релси и титлата отиде в Барса.

"Благодаря ти, Кевин Ролдан! Всичко започна от теб!", изкрещя на микрофона по време на празненствата за титлата Пике. И настана скандал.

"Трябва да се държи като зрял мъж", поучаваха го медиите. Жерар отказа да се извини и бе освиркан в контрола на тима през септември миналата година. "Бях за гъби вчера, чувствам се великолепно", отвърна в twitter бранителят и си пусна снимка, на която наистина бере гъби с Шакира - звездната си половинка.

Това съвсем разгневи запалянковците на Испания, които го приеха като подигравка. Последва обаче нова заигравка с Реал.

След като Мадрид бе изхвърлен от Копа дел Рей заради нередовен играч миналата есен, Пике реагира в социалните мрежи без думи - само с десетки емотикончета, заливащи се от смях.

"Порасни, бъди мъж и уважавай другите", изригна срещу него тогава Алваро Арбелоа. И го обвини, че е обсебен от Реал, мисли и говори само за клуба от столицата.

"Арбелоа е говорил за мен? - реагира Пике. - И казва, че ми е приятел? Не ми е приятел, познаваме се."

Тогава се намеси Серхио Рамос, капитан на Реал и Испания. "Пике трябва да уважава съперниците, а Реал е съперник.".

Феновете не спираха да освиркват Жерар, дори на европейското това лято. Но намесата на партньора му в отбраната на националния малко успокои каталунеца.

"Разбирам ролята на Рамос и това, че опитва да защити Арбелоа и клуба си. Той е капитан, и при това голям такъв."

Двамата, учудващо за клубната им отдаденост, се разбират добре. Не са приятели, но имат огромен взаимен респект, твърдят хора от тима и около него. На което се дължи и успешното им партньорство, като според масовото разбиране Пике - Рамос е най-добрата двойка централни защитници в национален отбор.

Единствено тройката от Юве, пренесена в "скуадра адзура" - Бонучи - Киелини - Бардзали, може да им съперничи.

Пике използва точно екипа на Рамос, за да илюстрира пред репортерите колко нелепи са обвиненията. Не е случайно. Изглеждаше побеснял, което не е чудно.

Жестоко освиркван и сочен постоянно за виновник, а и в немалко случаи провокирал такъв имидж с действията си, той ще се откаже от испанския тим заради едни глупави ръкави.

Накъде върви футболът, че и светът, а?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията