Идеалните 11 от набор 1976-а

Тоти, Ван Нистелрой и Роналдо в атака - как ви звучи това?

Sportinglife
Sportinglife 15:10 ч., 27 Сеп 2016
0
1666
GETTY IMAGES

Михаел Балак

Голям играч, който накара медиите в Германия да прекръстят в най-силните му години Байерн на ФК Балак. Носеше клубния и националния тим на гърба си, като бе с основна заслуга за достигането до финала на Мондиал 2002, който пропусна наказан. Игра и в Челси.

Жилберто Силва

Още един от важните играчи на Бразилия през 2002-ра, както и в гръбнака на Непобедимите на Арсенал от сезон 2003-2004 г. Бразилецът не бе Анри или Пирес, не бе Меси или Роналдо, но неговата енергия бе изключително важна в средата на терена.

Франческо Тоти

Легенда. Принц на Рим и емблема на Рома, счупил всички рекорди на клуба. Световен шампион с Италия, донесе скудетото на червено-жълтите през 2001-ва във велико атакуващо трио с Габриел Батистута и Винченцо Монтела.

Патрик Клуйверт

Неговият гол даде на Аякс трофея в Шампионската лига през 1995-а. Игра в Милан и Барселона, има близо 100 мача за Холандия.

Роналдо

Феномена. Най-добрата деветка поне в новата история на футбола. Световен шампион два пъти, с още един загубен финал през 1998-а. Два пъти носител на "Златната топка".

Рууд ван Нистелрой

Помете всички голови рекорди в Манчестър Юнайтед, преди разрив със сър Алекс да го прати в Реал. И там не спря да вкарва, като в кариерата си натрупа близо 400 гола за клубовете и националния тим на Холандия.

Треньор: Андрей Шевченко

Вече е начело на Украйна, започва да трупа репутация и в професията край тъчлинията. Умишлено използваме този факт, за да го сложим в списъка, тъй като иначе и без това атакуващата формация щеше да е претрупана!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията