Да нарисуваш легендите от Лестър

Ричард Уилсън направи изумителни графити в града за титлата на тима

Sportinglife
Sportinglife 11:55 ч., 30 Авг 2016
0
2243

Появява се обаче проблем. Има кутия за аларма по средата на стената на височината на лицата на играчите. "Побудих се няколко минути какво да правя и реших - ще сложа Канте там, той е най-дребничък и има малка глава", смее се Ричард.

Така и прави. С Канте е свързана и една от малкото негативни случки около това велико дело на изкуството и футбола.

След трансфера му в Челси по-късно това лято, фенове оскверняват графита и драскат обиди по лицето му на стената.

След което Уилсън се връща и за един ден ги премахва, възстановяйки физиономията на халфа в първоначален вид! "Някой написа в профила ми във facebook, че са надраскали Канте - казва любителят-майстор. - Пусна и снимка.

Затова запалих колата и отидох пак в Лестър, за да оправя нещата. Той е герой, нищо, че напусна. Всички те са герои, точно както ми казаха в града първия ден."

Лестър вече не е просто неговият втори любим отбор. Това е вторият му дом.

Клубът му предложи билети за който мач поиска от новия сезон, но засега Ричард не се е възползвал. Стига му приятелството с десетки жители на града.

На 6 юни той написа в профила си в социалните мрежи:

 

"Готово! Работата е завършена. Клаудио Раниери, Каспер Шмайхел, Дани Симпсън, Роберт Хут, Уес Морган, Кристиан Фукс, Марк Олбрайтън, Н`Голо Канте, Дани Дринкуотър, Шинджи Оказаки, Риад Марез (любимият ми играч), Джейми Варди и Анди Кинг.

Изкарах най-готиното време в живота ми, докато ви рисувах в Лестър!

Благодарности на "Марк Електрикалс", задето ми позволиха да се вихря на стената им. На "Холидей Ин", че ме оставиха да нощувам при тях без пари. На Елиът, на Пол, на "Кафе 101", на пъба на ъгъла на "Кинг Ричард Роуд" - всички нови приятели.

Дано утре, когато се появя на работа в Лондон, не съм уволнен. Но и така да е, струваше си!".

Не го уволниха. Даже го пуснаха да иде да оправи работата с Канте месец по-късно.

Все пак тогава вече целият свят се интересуваше от графитите му.

Това са героите от Лестър, не която и да е рисунка!

Сега Уилсън планира подобрения - следващото лято ще добави още детайли към рисунката, независимо от сезона и какво направи Лестър в него.

Няколко майстори на графити от Англия изявиха желание да му помагат, а едва ли има магазин, бар или кафене в града, чийто собственик да не е готов да предложи оградата си за още такива рисунки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията