Поредни победи - Левски се събуди

Едва за трети път през 2016-а "сините" биха два пъти поред, три успеха ще са новина

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 22 Авг 2016
0
1494
Lap.bg

Левски се събуди в късната вечер на неделя, като вкара 4 пъти във вратата на Славия. Победата с 4:0 вероятно за мнозина не е изненада, но в нея има позитивни сигнали за "сините сърца", а и статистически тя дава надежди, че есента може да се превърне в старт на добър период за отбора.

Левски бие за втори път поред в първенството, след като преди седмица повали Лудогорец с последния удар (1:0).

Така едва за трети път през 2016-а грандът печели два мача поред. Именно това е проблемът, когато преследваш големи цели - да си постоянен в изявите, си да трупаш серии от победи и да "яхваш" добрата форма.

И още нещо - нито веднъж за календарната година Левски не е спечелил три поредни мача. Идва домакинство на Верея, а после гостуване на Нефтохимик. Би следвало да се очакват не три, а четири поредни успеха.

Това вече би било форма на отбор, който се цели във върха.

Друг обнадеждаващ знак: В Левски започнаха да вкарват нападателите. След като с Марибор и Монтана в три мача само един Франсис Нар бе отбелязал попадение, сега в три поредни кръга головете са 7.

Два на Аденижди, винен за ялов през пролетта, два на Божидар Краев, завърнал се и с ново място, намерено от Люпко Петрович зад нападателя, и по един на Нар, Антонио Аниете и Георги Костадинов. Разнообразие в имената, а и в начина на вкарване на голове.

Обещаващо подобрение.

В защита нещата също седят приемливо добре - две поредни "сухи мрежи" и общо 3 от 4 в първенството, при условие, че в Пловдив едното допуснато попадение бе от спорна дузпа.

Чисто статистически, отборът на Петрович започна да придобива облик, да се сработва и да побеждава.

Разбира се, две победи не са повод да напишем ода за това как Левски ще стане шампион. Но са основа на това отборът да заработи по-спокойно. Доколкото може да има спокойствие в един гранд.

Само да припомним - Люпко бе два пъти пред смяна след 0:0 с Монтана и 2:2 с Локо (Пд) в първите два кръга. Но не го смениха, а сега вероятно са доволни от това.

Елементарно и отдавна доказано: Дайте време на човека, всеки има нужда от такова във футбола.

Сега остава само и треньор, и отбор, да продължат да следват възходящата траектория.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията