Овчари, пастири и все по-оредяващото стадо

В българския футбол само лафовете са големи

Динко Гоцев
Динко Гоцев 14:50 ч., 12 Авг 2016
0
1237
Lap.bg

Левски отправя обвинения към съдиите, били поръчкови.

Шефът на реферите се кълне, че е потомствен левскар и излиза, че е жертва на системата, работи къртовски, а неблагодарно и критикуван отвсякъде.

Шефът в БФС - реално втори човек след Борислав Михайлов - Йордан Лечков, нарича настоящия силен човек в Левски Ники Илиев "пастир на стадо", защото зовял левскарите за бунт.

Всичко това изобщо не ви ли кара да се хванете за главата и да се чудите - къде сме ние, по дяволите?

Какъв футбол, какви пет лева?

За какво две дузини хора хвърлиха денонощни усилия, а те без съмнение го правиха, за да опитат да променят нещо в системата, схемата, формулата на първенството, че да тръгне...?

За какво писаха проекти, предлагаха промени и концепции?

За да им отхвърлят всички сериозни идеи за реформи, дори вероятно непрочетени докрай от президента на БФС Борислав Михайлов, който като цяло май не е много по четенето.

Или за да се върнем в действителността още от лятото, когато ЦСКА отказва акредитации на медии, Левски пише срещу съдиите и им иска оставките за два кръга игра... Лудогорец пък е с мач по-малко, защото му отложиха първия заради евротурнири.

Че ако я караме така, през октомври на "Армията" може кьорав колега да няма да отрази - аджеба, кой вкарва гол и кой бие тъч, съдийската комисия може да е постоянно в оставка тип "понеделник нов шеф, петък уволнен", а Лудогорец с предстоящите му поне 8 мача в Европа, да завърши сезона някъде август догодина.

Ако се наложи да се концентрираме върху думите на четвъртия в света Йордан Лечков към четвъртия в света Николай Илиев, те и двамата трябва да са пастири.

Не на стадо, а на хора, които в България никак не са малко - и левскарите в частност, и тези, които искат да имаме футбол.

Но единият - Илиев, дълго седя в сянка на "Герена" в удобната позиция на "телевизор без звук", а сега - след като вече е с изпълнителни функции, може първо да потърси причините защо Левски не прилича на Левски.

Другият пък... 

Лечков ни казва не за първи път, че не гледа дори българските мачове. Той ще ни се изплъзне с аргумента, че отговаря за националния. Е и там добра работа е свършил, ако съдим по резултатите.

Изобщо - някакъв безумен спор между хора, които еднакво не си тежат на местата.

А стадото, господа - феновете, оредяват ужасяващо бързо и стадионите са празни.

И затова сте отговорни вие. И ние, медиите, че ви тиражираме глупостите, а не ви потърсим по-сериозно отговорност какво и как вършите на постовете си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията