Небо се отворило, стадион йе експлодирао

Когато над Белград падне мрак, Северът гори най-ярко - това чака и Лудогорец

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 01 Авг 2016
0
1631

Звездашите плениха София два пъти през 1992-ра, когато домакинстваха в полуфинална група на Купата на шампионите срещу Панатинайкос и Сампдория на "Българска армия".

Не бяхме виждали такова организирано море от запалянковци, хореографии, пиро, песни... Това бе агитка, каквито у нас още нямаше.

Делие - името на цялата обединена публика на Звезда, прибрала в себе си ултра фракциите, стартира кампанията "Я съм Звездаш" през 2000-ата година.

Един 90-годишен малчуган, влюбен във футбола

Ноно Чичио даде сърцето си на Фоджа през 1937 г. и не си го иска обратно

В момента в нея вече има 33 000 члена, а целта е да бъде убеден всеки с червено-бяло сърце, да е на стадиона въпреки качеството на играта и недоброто състояние на клуба.

Блокове в Белград бяха обрисувани с огромни графити как баща води сина си на мач с шалче на Звезда. Плати се тв реклама, а видеата в интернет заляха феновете, особено след 2007-а. 

Така Звезда изведнъж отново започна да си връща голяма посещаемост не само за европейските двубои. През март 2012-а 44 000 напълниха трибуните за домакинство на Спартак (Суботица), за да покажат, че "Я съм звездаш" има смисъл.

Хореографиите са голямата сила на сектора. Отличителният знак. Това, което прави Делие едно от имената-пароли на ултра сцената. Може да се спори дали на европейската сцена Звезда има голяма конкуренция в това да "нарисува" стадиона.

Маркираме само някои.

Картинката с подгонения римски легионер преди сблъсъка с Лацио в Купата на УЕФА. Огромното "УЕФА-Мафия", покрило Севера преди мача с Милан в Шампионската лига.

Часовникът, отбелязващ 1 минута до полунощ, с който Делие показваха, че е време Звезда да се върне на европейския си трон, преди домакинството срещу Розенборг на прага на груповата фаза в Шампионската лига.

Хилядите червено-бели знамена, балоните, тромбите... Това е Звезда и това е Северът.

Във вторник вечер, когато над Белград падне мрак, стадионът отново ще е мястото, което ще освети града, чак до храма "Свети Сава". Мачовете на осветление в евротурнирите - ето това е въздухът и водата за този клуб и феновете му.

Този път на "Мала Маракана" гостува Лудогорец, който има тежката задача да се изправи срещу 11 надъхани звездаши по пътя си към европейска слава.

Простете - срещу 12 надъхани звездаши.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията